Photo Mechanic

Review Photo Mechanic 5 – Productivitate in lucrul cu volume mari de fotografii

Photo Mechanic este un software de selectie si copiere rapida a fotografiilor, realizat de Camera Bits. Programul vine in ajutorul fotografilor ce doresc sa copieze in siguranta cadrele de pe carduri  si ajuta la selectia unui volum mare de cadre intr-un timp foarte scurt. Este un program ce ajuta fotografii de actiune si eveniment, acestia avand nevoie de o selectie rapida pentru importul in Lightroom. Photo Mechanic este un image browser rapid ce deschide orice tip de fisiere RAW. Nu conteaza ce aparat foto este folosit, acesta va citi fisierele si va permite un preview rapid si de calitate pentru a asigura o selectie, aceasta urmand a fi importata cu rating in Lightroom. Photo Mechanic 5 este compatibil cu sistemele de operare Windows si MAC.

 

 

Interfata

Interfata Photo Mechanic 5 are  interfata clasica si vine cu suficiente optiuni la vedere pentru o utilizare intuitiva. Se poate lucra ideal cu Photo Mechanic 5 pe doua monitoare, unul pentru navigarea prin fisiere, iar celalalt pentru vizualizarea fotografiilor in timpul selectiei.

 

Iata o scurta prezentare a interfetei:

 

Photo Mechanic 5

Meniul principal este format din 7 tab-uri, iar in partea stanga avem prezent navigatorul.

Photo Mechanic 5 - upload

Din interfata exista posibilitatea de upload a imaginilor pe un server FTP sau pe conturi de 500px, Twitter, ZenFolio sau Amazon S3.

Tot din interfata principala putem inscriptiona imagini pe mediile optice.

 

 

 

 

Functia Ingest

Aceasta functie este utila pentru a copia fotografii RAW din cardul de memorie al aparatului intr-o locatie primara, dar si intr-o locatie secundara pentru back-up. Locatia secundara poate fi pe un hdd extern sau chiar intr-un NAS din reteaua locala. Mai este disponibila si functia Live Ingest, aceasta monitorizand anumite fisiere presetate pentru a  le importa automat. Existenta acestor functii este foarte utila pentru lucrul cu multe fisiere si ne asigura si o metoda de backup automatizata.

 

Photo Mechanic 5 - ingent 2

Interfata programabila pentru Ingest.

Fisierele copiate se pot redenumi dupa plac.

Photo Mechanic 5 - ingent

Interfata pentru Live Ingest permite monitorizarea folderelor pentru a copia fisierele nou actualizate.

Live Ingest poate prelua fisiere dintr-un NAS din reteaua locala si le poate copia suplimentar pe orice alt mediu de stocare atasat.

 

Selectia Imaginilor

Selectia si vizualizarea rapida a imaginilor in format RAW este inca un avantaj major al acestui program. Fotografii de eveniment se pot bucura de avantajele lui Photo Mechanic, acesta permitand selectia unor volume mari de fisiere intr-un timp scurt. Photo Mechanic 5 permite un rating al imaginilor cu ajutorul stelutelor sau cu ajutorul codurilor de culoare. Aceste doua sisteme se pot folosi pentru o sortare mai avansata in cadrul evenimentelor. Programul permite fotografului sa isi creeze un workflow bine definit pentru a-i permite sa economiseasca timp.

 

 

selectie culori

Selectia imaginilor cu ajutorul culorilor.

Alte functii utile din Photo Mechanic 5

 

 

  • Vizualizarea rapida a fisierelor RAW de pe orice aparat actual;
  • Adaugare si editare metadata pentru protectia fotografiilor;
  • Adaugare cuvinte cheie fotografiilor;
  • Inscriptionarea imaginilor pe discuri optice;
  • Importa coordonate GPS;

 

 

 

Photo Mechanic este un software cu multiple functionalitati, acestea favorizand fotografii ce au in lucru constant volume mari imagini. De la copierea imaginilor in calculator pana la copierea fotografiilor finale in cloud, Photo Mechanic 5 ofera flexibilitate si viteza in orice situatie. O licenta de PhotoMechanic costa 150$ si poate rula pe 3 calculatoare simultan. Licentele sunt disponibile pentru achizitie de AICI.

 

Share on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Comments

commentsGhidul DSLR 2018 ©  Dezvoltat de Cristian Dobrinoiu