In Cappadocia cu Sony A9 (4)

Aventura cu Sony A9 in Cappadocia – Experienta foto din balon la rasarit

In perioada 26-27 Septembrie am fost invitat in Cappadocia sa fotografiez cu Sony A9 ( review ) si ultimele obiective G Master lansate in acest an. Am plecat de la Bucuresti catre Istanbul,  urmand sa prind un zbor  catre aeroportul din Kayseri de o ora si 20 de minute. Dupa ultima aterizare am facut un transfer de aproape 90 de minute catre cazare. Timpul total de calatorie pana in zona Cappadocia a fost de aproximativ 4 ore (fara asteptarile din aeroporturi). In bagajul foto am avut cativa acumulatori externi si carduri de memorie SD.

 

Pe 27 dimineata ne-am trezit cu totii la ora 4.50, pentru a fi transferati in locul unde Sony ne pregatise o plimbare de cateva ore intr-un balon cu aer cald. Am ajuns cu cateva minute inainte de inceperea umflarii baloanelor, dar fiind foarte intuneric a trebuit sa asezam aparatele pe ce apucam,  pentru imagini nemiscate. La 20 de minute dupa ce am ajuns, balonul nostru era gata printre primele, fiind in total peste 100 de decolari. Zborul efectiv a durat aproximativ 90 de minute si ma bucur ca am fost norocosi in privinta vremii. Altiudinea maxima la care am ajuns in zbor a fost de 700 metri.

 

Pentru fotografierea experientei zborului am avut la dispozitie:

 

 

 

Galerie Foto

 

In Cappadocia cu Sony A9 (2) In Cappadocia cu Sony A9 (3) In Cappadocia cu Sony A9 (4) In Cappadocia cu Sony A9 (5) In Cappadocia cu Sony A9 (7) In Cappadocia cu Sony A9 (6)In Cappadocia cu Sony A9 (22) In Cappadocia cu Sony A9 (8)In Cappadocia cu Sony A9 (9) In Cappadocia cu Sony A9 (14)In Cappadocia cu Sony A9 (10) In Cappadocia cu Sony A9 (24) In Cappadocia cu Sony A9 (11) In Cappadocia cu Sony A9 (12) In Cappadocia cu Sony A9 (13) In Cappadocia cu Sony A9 (16) In Cappadocia cu Sony A9 (17) In Cappadocia cu Sony A9 (18) In Cappadocia cu Sony A9 (19) In Cappadocia cu Sony A9 (20) In Cappadocia cu Sony A9 (21) In Cappadocia cu Sony A9 (23) In Cappadocia cu Sony A9 (25) In Cappadocia cu Sony A9 (27) In Cappadocia cu Sony A9 (26) In Cappadocia cu Sony A9 (28) In Cappadocia cu Sony A9 (29) In Cappadocia cu Sony A9 (30) In Cappadocia cu Sony A9 (1)

 

Sony A9 este un mirrorless de actiune care s-a descurcat de minune in fotografia aeriana. Stabilizarea de imagine de pe senzor in combinatie cu stabilizarea de imagine din obiective a functionat fara probleme in conditiile de miscare constanta a balonului. Sistemul de autofocus a  fost folosit in modul AF-S, iar viteza de reactie si precizia au fost fix ce aveam nevoie. Sensibilitatea ISO am ridicat-o pana la maxim ISO 3200 la decolare si am avut parte de imagini zgomotoase, dar utilizabile si imprimabile  in format A3.  Calitatea imaginii reconfirma spusele in review-ul complet ( articol ), culorile la rasarit arata excelent.

 

Obiectivul Sony 12-24mm f/4 G a fost cel mai folosit ultra-wide din lista de mai sus, acesta a permis o cuprindere generoasa a cadrelor din afara cosului. Teleobiectivul cel mai utilizat a fost Sony FE 70-300mm f/4.5-5.6 G OSS. Stabilizarea din aparat si obiectiv ofera imagini nemiscate la timpi de expunere mai lungi ( ex 1/50 la 300 mm). Obiectivele noi din seria G Master ofera o performanta excelenta in orice gen de fotografie, iar aici nu au dezamagit.

 

Desi este o experienta inedita sa privesti si sa fotografiezi dintr-un balon cu aer cald, o recomand celor care nu au frica de inaltime. La final iata si o lista cu cateva recomandari si sfaturi pentru obtinerea fotografiilor:

 

  1. Mirrorless sau DSLR cu rezolutie mare si performante ISO ridicate. La decolare ai nevoie de un ISO 2500-4000 pentru a obtine o expunere corecta.
  2. Ai nevoie de un obiectiv teleobiectiv zoom si de un ultra-wide ( cu stabilizare de imagine).
  3. Pentru fotografii spectaculoase in balon este indicat sa te pozitionezi in coltul cosului. In acest loc ai un unghi cuprinzator pentru cadrele wide, cat si loc de rotatie pentru cadrele cu teleobiectivul.

 

 

 

 

 

 

Share on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Comments

commentsGhidul DSLR 2018 ©  Dezvoltat de Cristian Dobrinoiu