4V Design ALA: Curea clasica pentru DSLR in test

In urma cu cateva zile am terminat articolul cu 4V Design Ergo ( review ) dedicat aparatelor foto mirrorless. Acum a sosit randul unui strap clasic, ce vine sa inlocuiasa pe cel al producatorului. De aceasta data am ales 4V Design ALA, o curea de gat, comoda, captusita, cu un design pre-curbat pentru o ergonomie si un confort sporit. Acest produs vine realizat din material textil de tip canvas, cu finisaje de piele naturala. Aceasta curea are o lungime ajustabila ce este cuprinsa intre 105 si 135 cm, in functie de tipul de prindere ales. Avem disponibila o prindere universala, alaturi de o una cu inel metalic. Aceste produse sunt realizate cu o atentie la detalii excelenta, avand in constructia lor materiale de o calitate de top.

 

Specificatii cheie 4V Design ALA:

 • Forma ergonomica cu un design pre-curbat;
 • Confectionatata din material textil sau piele;
 • Interior confortabil din spuma moale de calitate;
 • Margini pictate manual cu colorant natural inodor;
 • Lungime ajustabila intre 105 si 135 cm;
 • Disponibila in doua modele de prindere;
 • Colectia ALA are in componenta 8 modele.

 

 

Inspectie Vizuala:

 

4V Design ALA (1)

4V Design ALA este o curea textila clasica cu detalii din piele.

4V Design ALA (2)

Iata partea exterioara cu capsa si detalii din piele.

Exteriorul este realizat din material textil, verde in cazul acestui model.

4V Design ALA (4)

Pe langa prinderile clasice avem disponibile si inele metalice.

Cusaturile intre detaliile de piele si materialul textil sunt foarte rigide, atentia la detalii este extraordinara.

4V Design ALA (3)

Si aceasta curea este Made in Italy, materialele din care este realizata sunt foarte placute la atingere si inspira calitate.

4V Design ALA (7)

Interiorul curelei este moale si delicat, ce asigura un confort excelent pentru purtarea la gat sau pe umar, pentru perioade indelungate de timp.

4V Design ALA (1)

4V Design ALA (2)

Iata cureaua atasata de un Nikon D7100.

Utilizare

 

4V Design ALA a fost folosita intens alaturi de Nikon D610 si D7100 si am decis  sa inlocuiesc strapurile clasice Nikon, cu aceasta varianta. Dupa doua luni de folosire zilnica pot spune ca materialele folosite in realizarea acestor curele sunt foarte bune, oferind confort si siguranta. Prinderile standard sunt suficient de rezistente pentru a ne asigura ca greutatea unui Nikon D610 alaturi de Sigma Art 50 mm nu va afecta sustinerea curelei pe perioada unei nunti. Cureaua se poate ajusta in functie de nevoile fiecarui fotograf, de la 105 cm pana la 134 cm in lungime.

Cureaua ALA m-a insotit la trei nunti pana acum, nu am intampinat probleme cu ea, aceasta fiind purtata pe umar. Captuseala interioara si designul precurbat au asigurat un confort sporit in timpul utilizarilor de 15-20 de ore. Design-ul reusit al curelelor le integreaza perfect in tinuta fotografilor de eveniment si nu numai.

 

Concluzie

 

Seria de curele ALA este disponibila in 8 variante de culori, fiind disponibila si optiunea de cusatura contrastanta. Recomand aceste curele pentru fotografii preocupati de confort-ul si calitatea unei curele de gat/umar clasice. Aceasta curea fiind confectionata din materiale textile si detalii din piele de cea mai buna calitate. Poate fi utilizata alaturi de DSLR-uri pentru incepatori, sau chiar alaturi de varfulrile de gama Nikon, Canon, Sony.

Si aparatele foto mirrorless se pot folosi alaturi de acest strap. Aceste curele sunt disponibile pe siteul oficial www.4vdesign.it, la un pret de 119 Euro (este inclus transportul gratuit prin curier rapid in toata lumea). Pe site-ul oficial gasiti multiple colectii de curele de aparate foto.

 

Foloseste codul “4V-GHIDULDSLR-10” la orice achizitie de pe www.4vdesign.it si beneficiezi de 10% reducere din partea mea.

 

PRO

 

 • Constructie si materiale de calitate;
 • Atentie la detalii;
 • Usor de atasat;
 • Ambalaj premium;
 • Confortabila si usor de manevrat;
 • Disponibila in combinatii de 8 culori.

 

Contra

 

 • Pretul ridicat.