Adobe Premiere Pro 14.2 exporta mai rapid alaturi de placile Nvidia GTX si RTX

Din ce în ce mai mulți oameni care lucrează de acasă, editorii video sunt provocați să livreze conținut în noi feluri. Mulți dintre aceștia folosesc material filmat acasă sau devin creativi cu material stock pentru a face față cererii de conținut nou.  Cu noul Premiere Pro 14.2, creatorii video beneficiază de mai mult timp cu transcodare accelerată de GPU. Adobe și NVIDIA au optimizat Premiere Pro pentru versiunea inclusă de NVIDIA hardware encoder pe plăcile NVIDIA Quadro și GeForce. Editorii pot exporta video-uri la rezoluție înaltă cu până la de 5 ori mai rapid decât cu CPU-ul prin utilizarea popularelor codecuri H.264 sau H.265 / HEVC. Mai puțin timp petrecut pentru exportare înseamnă mai mult timp de editare și modificari rapide pe proiecte. Pe masura ce proiectele sunt mai complexe viteza de export scade, dar optimizarile raman.

 

Nvidia Encoder - Adobe Premiere Pro

 

Datorită îmbunătățirilor din encoder de pe cele mai recente GPU-uri NVIDIA GeForce și Quadro RTX, calitatea de encoding și eficiența sunt aproape de neegalat. Spre exemplu, videoclipul de mai jos are trei minute și nouă secunde. Cu un decoder software tradițional folosind un Core i9-9750H de laptop, este nevoie de 3:48 pentru a exporta. Prin utilizarea NVIDIA hardware encoder pe un GeForce RTX 2060 Max-Q, exportul este gata într-o cincime de timp – doar 47 de secunde. Pe lângă Premiere Pro, decoder-ul hardware NVIDIA sporește exportul în Adobe Media Encoder, After Effects și Audition.

 

Adobe Premiere Pro 14 (1)

Un chart oferit de Nvidia.

 

Transcodarea video se alătură unei liste de funcționalități în Premiere Pro îmbunătățite de GPU-uri NVIDIA, printre care și accelerarea efectelor video cu ajutorul CUDA și Auto Reframe cu AI accelerat de GPU. De asemenea, inclus în lansarea de astăzi puteți găsi și support pentru ProRes RAW de la Apple, atât în Premiere Pro, cât și în After Effects. Pentru prima dată, editorii video și artiștii graficieni pot importa și edita fișiere ProRes RAW în Windows fără a fi nevoie de transcodare. Acest lucru este accelerat de CUDA, disponibil exclusiv pe plăcile grafice NVIDIA. Urmeaza un articol in curand pe aceasta tema si cu imbunatatiriile de performanta aduse. Intre timp puteti studia lista cu placilor video compatibile cu noul update ( vezi aici  ).