Prezentare Advantage XT de la ThinkTank in fotografia sportiva alaturi de Attila Szabo

Urmatorul articol despre trollerul Advantage XT a ajuns sa fie testat de catre Attila Szabo pe teren. Advantage XT este o metoda de transport a echipamentului foto in avion ca bagaj de mana sau pe suprafetele line. In randurile urmatoare il las pe el sa va povesteasca experienta lui cu acest troller de echipament.

Am început anul în forță, participând la multe evenimente sportive importante. Am participat la Campionatul Mondial de Enduro în sală, la Budapesta, la Testele de Formula 1 din Barcelona, și chiar am avut ocazia de a fotografia la competițiile de ski și snowboard de la Red Bull Oslea Hiride.
Advantage XT are un maner telescopilusor de scos si folosit. La nevoie el este si inlocuibil.

Pentru aceste evenimente a trebuit să mă organizez și din punct de vedere al transportului echipamentelor foto. De ani buni folosesc Think Tank deoarece îmi oferă siguranță și confort pentru echipamentele mele foto. Pe munte și în locuri foarte greu accesibile folosesc un Rucsac Mind Shift de 36 L. Pe circuit însă, nu ai voie să porți rucsac.
Ca fotograf, ai o vestă specială, inscripționată cu un număr ce trebuie să fie vizibil tot timpul. Astfel că, imediat după testele de la Barcelona, am primit un troller Think Tank Aiport Advantage XT care este foarte mobil și ușor de transportat chiar și pe avion, fiind perfect pentru astfel de competiții. Pe circuit, unde ai boxa ta specială, acest troller încape perfect și, în plus, îți lasă spațiu suficient pentru a-ți depozita hainele de schimb sau pelerina de ploaie.

 
Echipamentul gata de plecare.

 

Din păcate, a urmat perioada cea mai nefastă pentru toți fotografii din lume. Din cauza Covid 19, toate evenimentele sportive au fost anulate. Astfel că, după multă vreme, acest troller a revăzut soarele la un eveniment național de viteză pe traseu montan (VTM). Am avut la mine 2 Body Canon, 5 obiective și un laptop. Toate au încăput perfect în Think Tank Airport Advantage XT.
Rotile au rulment sigilat si suprafata de rulare din silicon transparent. La fel ca si manerul acestea sunt inlocuibile.

Este perfect pentru mobilitate. Roțile din silicon sunt super silențioase și poți manevra trollerul cu ușurință atât pe asfalt, cât și pe alte suprafațe. Are o husă de protecție, perfectă în caz de ploaie, soare puternic sau o poți folosi pentru a proteja de praf. Culoarea grafit mi-a plăcut foarte mult pentru că îți dă senzația unui troller business și este foarte cool. Compartimentarea se face modelat, se poate schimba și se poate adapta nevoilor tale.
Frontal se gaseste un buzunar pentru toc-urile de laptop de pana la 17 inch.

Mi-a plăcut faptul că poți lega de fermoar un cablu astfel încât să îl pot ține și în mașină dacă, de exemplu, nu există media room. Pe partea din față există un buzunar mare unde încape un laptop de 15 inch și încă rămâne loc pentru alte lucruri. Eu folosesc 2 bodyuri și cam 5 lentile și încap toate perfect. Chiar și 300mm cu 2.8 intră cu ușurință.

Sper ca în curând să pot testa Think Tank Airport Advantage XT și pe un circuit de F1.
Trollerul are un exterior textil denumit grafit. Este la fel de arators, dar nu este negru mat.

 

 

Iata si cateva fotografii realizate de catre Attila:

 

 

 

O parte din selectia de fotografii primita de la Attila spre publicare.

 

 

 

In concluzie Advantage XT este un troller foto de la ThinkTank care ofera suficient spatiu pentru ca un fotograf de actiune/sport sa isi faca treaba si s atransporte un kit de camere DSLR/Mirrorless pentru o zi de lucru. Seria de trolere Advantage este formata din cel standard si compact ( vezi review ) alaturi de seria XT si Advantage Plus.

 

Modelele au un pret cuprins intre 1400 si 1600 lei ( acestea intra des la promotii de 20% Reducere ). Acestea pot fi achizitionate de la FotoHobby online sau vazute in showroom-urile din Bucuresti si Cluj-Napoca ( vezi oferta online ).