Album Builder de la Fundy Software – Review

De cativa ani incoace albumele foto ( photobook-urile ) au devenit din ce in ce mai populare, fotografia de eveniment ajutand la dezvoltarea acestui segment. In zilele noastre este accesibil pentru oricine sa isi imprime propriul album, din vacanta care tocmai sa terminat. Design-ul albumelor de multe ori se face dificil si dureaza mult cu programe precum Adobe Photoshop sau Adobe InDesign. Cei de la Fundy Software au creat un program care face din design-ul albumelor o placere. Acest software se adreseaza celor care au de facut multe design-uri zilnic, si isi doresc calitate dar vor sa economiseasca si timp. Este o unealta extrem de capabila pe care o vom prezenta pe scurt in randurile ce urmeaza.

Software-ul complet se numeste Fundy Designer V6, care include patru module, fiecare cu o functie separata. Album Builder este primul modul lansat despre care vom vorbi in acest review. Mai avem Image Brander, care ne ajuta sa punem watermark personalizat pe mai multe fotografii simultan. Blog Collage este si el un modul care realizeaza colaje pentru site-urile personale de prezentare si oriunde este nevoie de un colaj in mediul virtual. Gallery Designer este un modul destinat print-urilor de mari dimensiuni, modul care urmeaza a fi lansat in luna Octombrie.

Toate aceste module se pot achizitiona fie separat ( Album Builder primul ) fie o licenta completa pentru a avea parte de un discount.

 

 

Informatii Cheie

 

 

  • O licenta se poate instala si utiliza pe doua calculatoare simultan.
  • Compatibil cu sistemele de operare: Windows 7 sau mai nou – Mac 10.7 (Lion).
  • Pentru a rula fluent este recomandat sa avem instalat minim 8GB de memorie RAM.

 

Interfata

 

 

Programul are o interfata simpla si usor de utilizat, permite oricui sa realizeze albume foto usor si rapid.

Meniu

Un meniu simplu si deloc stufos.
Suntem intampinati de un tab cu Proiecte.

Import

Odata ce adaugam un titlu nou de proiect trebuie adaugate imaginile care vor fi selectate pentru album. Totul se face Drag&Drop.

optiuni

In functie de tipul de licenta ales vom avea disponibile diferite module.

Album Builder

Odata selectat optiunea Album Builder avem acest meniu.

Fundy Direct este o optiune care permite comanda direct din program odata ce albumul este terminat, fara griji si rapid. In acest moment sunt doar sase companii de albume integrate in software. Functia Design si Export contine marimi si informatii despre albume pre-incarcate pentru a usura munca de design. Aici sunt incluse la ora actuala in jur de 80+ de laboratoare producatoare de albume. In curand vor fi incluse si doua laboratoare importante de la noi din tara, mai exact Impact Albums din Brasov si Alex Cover din Satu Mare, despre asta discutam mai pe larg in finalul review-ului. Custom Size permite crearea unui album personalizat pana la cel mai mic detaliu.

Custom Album

Aici introducem rezolutia de print ( 300 dpi de obicei ) impreuna cu dimensiunile colajului.

Cover

Avem optiunea sa importam un template de coperta, dar din experienta personala coperta se alege din optiunile disponibile ale laboratorului.

Rezumat

Rezumatul dimensiunilor pentru album alaturi de nume. Important de mentionat este faptul ca putem reveni oricand sa modificam dimensiunile fizice ale albumului fara sa afectam design-ul, cu mentiunea ca trebuie sa avem fotografii cu rezolutie suficienta si trebuie sa pastram raportul dimensiunilor similar. ( ex: 20 x 30 -> 30 x 40 cm ).

Meniu Album

Meniul principal din interfata de design a albumelor.

Patterns

O parte din fundal-urile disponibile pentru design.

Setari

Aici avem disponibile toate setarile pentru album. Zona de taiere ( cut line ) si zona de siguranta ( safe zone ) pot fi customizate in functie de specificatiile laboratorului unde se imprima.

export

Odata terminat albumul avem disponibile cinci posibilitati de export. Dintre ele cele mai uzuale sunt export in format PSD si export pentru print.

 

 

Cum facem un design ?

 

Un mic video folosind Fundy Album Designer, pentru a vedea exact cum se realizeaza design-ul la cateva colaje.

Recomand vizionarea in Full-Screen

Un mic quickstart video realizat de Andrew Fundenburg ( CEO )
Mai multe video-uri utile gasiti pe canalul oficial de Youtube disponibil AICI

 

Albume Imprimate

 

 

 

Odata realizat design-ul albumelor mai trebuie sa le printam, in Romania exista destule laboratoare de print al albumelor, eu personal imprim la Impact Albums ( Brasov ) si Alex Cover ( Satu Mare ), iar pentru ca le apreciez munca de calitate, i-am recomandat celor de la Fundy sa ii integreze in viitorul update. Asta inseamna ca ii vom regasi in lista de laboratoare din toata lumea, vom avea acces la diversele linii de albume, dimensiuni si specificatii ale albumelor, pre-incarcate in software. In viitorul apropiat speram sa putem aduce comanda directa prin software direct la laborator. In acest moment Fundy Direct este in colaborare cu sapte laboratoare de pe teritoriul SUA, pentru comenzi directe.

Pe aceasta cale tin sa multumesc Impact Albums si Alex Cover pentru amabilitate si pentru albumele trimise, ele fiind realizate cu Fundy Album Builder, primele mele albume realizate cu acest software.

DSC_6975

Aici avem un album de absolventi, design-ul a trebuit sa fie similar de la inceput pana la final. Asa ca odata ce am gasit acest template pentru colaj, l-am salvat in My Designs din meniul Layouts. Cu ajutorul acestei functii de memorare am terminat albumul rapid si fara greseli in 10 minute.

DSC_6968

DSC_6974

DSC_6986

Multumesc Alex Cover pentru sprijin.

DSC_6996

DSC_6999

DSC_7006

DSC_7016

DSC_7049

DSC_7052

DSC_7053

DSC_7054

DSC_7059

Al 2-lea album caruia i-am facut design, a fost unul de nunta de 34 de colaje ( 68 pagini ). Realizarea lui in Fundy Album Builder a fost foarte simpla si dupa cum se poate vedea si mai sus arata foarte bine acest design “automat”.

Multumesc Impact Albums pentru sprijin.

Concluzie

 

 

Recomand acest software  persoanelor care au de imprimat anual un volum mare de albume ( exemplu fotografii de eveniment ), cat si celor care doresc multe albume personale pentru acasa, cu efort minim. Cu ajutorul lui reducem timpul de realizare al unui astfel de album, care in Adobe Photoshop/InDesign ar dura semnificativ mai mult. Fundy are linia de relatii cu clientii foarte bine pusa la punct. De stiut este faptul ca uneori software-ul se mai blocheaza, eu am patit asta de 2 ori intr-o luna, dar nu am pierdut nimic din ceea ce lucram, acesta poate fi considerat un lucru mai putin bun. De retinut ca tot procesul de design este salvat sub forma de proiect, care se salveaza constant, riscul de pierdere a lucrului este minim.

 

Manualul de utilizare al programului se poate regasi aici. Pe langa aceste manuale cei de la Fundy au un canal de video-uri, plin cu informatii si demonstratii utile, canal disponibil aici. Pe site mai regasim o serie de WEBINARS realizate de catre Andrew, ele sunt disponibile aici.

Software-ul poate fi achizitionat de AICI, atat ca pachet complet, sau modulele pot fi achizitionate separat, fara o ordine anume. Un serviciu interesant legat de aprobarea albumelor de catre clienti este Design Proofer. Preturile programelor, sunt decente pentru ceea ce ofera. Un pachet complet in acest moment costa 499$.

Cei care doresc sa testeze intreag-ul pachet software pot incerca versiunea FREE TRIAL disponibila AICI. Software-ul este complet functional cu exceptia posibilitatii de export pentru

imprimare.

 

Foloseste cuponul STEFAN pana la 31 Decembrie 2017 la orice achizitie de pe site-ul oficial si beneficiezi de o REDUCERE DE 25%

 

 

Voi cei care folositi acest software va rog lasa-ti un mini-review personal in sectiunea de comentarii.

Imbunatatirile care vi se par relevante le puteti transmite mai jos, pentru a le trimite celor de la Fundy.

 

Lumina buna.