Camera ultra-wide integrata pentru prima data in noile iPhone 11, 11 Pro si 11 Pro Max

Apple a anuntat aseara noile Iphone 11, 11 Pro si 11 Pro Max. Aceste smartphone-uri au fost imbunatatite, dar ce mi-a atras atentia, a fost includerea pentru prima data unei camere ultra-wide cu focala de 13 mm cu diafragma de F2.4. Aceasta se regaseste a in toate cele trei modele si vine cu un unghi de cuprindere de ~120° si rezolutie de 12 megapixeli.

 

Apple iPhone 11 - Pro - Pro Max (3)

 

Camera principala are un senzor de 1/2.55 inch de 12 megapixeli cu focala de 26 mm. Pe aceasta camera autofocusul si stabilizarea optica sunt prezente. Modelele iPhone 11 Pro si Pro Max primesc o camera “telefoto” cu focala de 56 mm, senzor de 1/3.4 inch cu rezolutie de 12 megapixeli stabilizata optic si cu autofocus. Camera pentru selfie-uri are un senzor cu rezolutie de 12 megapixeli si diafragma de F2.2.

 

Apple iPhone 11 - Pro - Pro Max (1)

 

Enumerand specificatiile camerelor, se poate observa ca dimensiunea senzorului camerei ultra-wide nu este specficata, iar camera tele are un senzor mult mai mic. Aceste lucruri imi spun ca tot camera principala va avea calitatea cea mai buna, urmata de cea telefoto si cea ultra-wide. Va mai dura cel putin o generatie pana vor integra senzori identici, pentru o calitate neschimbata a imaginii pe toate camerele din spate.

 

Apple iPhone 11 - Pro - Pro Max (5)

Camerele sunt proeminente din design-ul  telefonului, acestea ies cativa mm in afara.

 

Pe partea de functionalitati foto putem enumera implementarea modului de fotografiere Night-Mode. Acest mod foloseste un braketing adaptiv, care ofera utilizatorilor de iPhone, o dotare deja existenta pe modelele Samsung si Huawei. Modul de fotografiere  de “super-rezolutie” denumit Deep Fusion permite realizarea de imagini cu rezolutie de 24 megapixeli cu o calitate foarte buna.

 

Apple iPhone 11 - Pro - Pro Max (2)

 

Inregistrarile video se pot face acum pe toate cele patru camere integrate la o rezolutie 4K la 30/60 fps sau 1080P pana la 240 fps ( slow motion ). Modelele oferind pasionatilor de vlogging/filmat cu telefonul o unealta puternica alaturi de un gimbal pentru mobil ( vezi Zhiyun Smooth 4 ). Ecranul este de tip LCD IPS ( 11 ) si OLED ( 11 Pro si Pro Max ) si au diagonale generoase pentru previzualizarea si vizionarea fotografiilor si a secventelor video. Luminozitatea lor variaza intre 800 si 1200 niti pentru vizionarea continutului HDR. Rata de refresh a ecranului OLED este de 120 Hz, in timp ce iPhone 11 are doar 60 Hz.

 

Apple iPhone 11 - Pro - Pro Max (4)

 

Noile iPhone 11 sunt interesante doar pentru includerea unei camere ultra-wide si a modului de fotografiere Night Mode. Altfel nu sunt prea multe motive care sa te faca sa faci upgrade de la un iPhoneX sau XR. Pentru mine ca posesor de iPhone 7 as face trecerea la un iPhone 11, pentru acea camera ultra-wide. Noile modele vor avea un pret cuprins in Romania intre 4000 lei si 6500 lei cel mai probabil. Produsele Apple sunt disponibile in Romania la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta )evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).