Atomos Sapphire F8 – Primul senzor de imagine pentru camere cinematice – ”Curand” o camera proprie

Atomos Sapphire F8 este primul senzor de imagine proiectat de catre producatorii de recordere externe. Acesta este un pas clar in directia realizarii unei camere cinematice Atomos. Recordere excelente au, de ce nu si un senzor pe masura, urmat de o camera cinematica capabila. Rezolutia DCI 8K (8192 x 4320 px) este disponibila cu global shutter la 60 fps, iar daca scazi rezolutie la 4K fps-ul ajunge la 240, iar la 1080P filmarea se face la 360 fps. Pe partea de gama dinamica, Sapphire F8 se lauda cu 15 stopuri de gama dinamica si 12 biti profunzime de culoare. Specificatii interesante pentru un senzor Full-Frame.

 

 

O sa fie nevoie de niste monitoare tare precise ca si culori pentru a beneficia de ce poate da senzorul. Pe langa asta, este nevoie si de o procesare de imagine pe masura, eventual mai multe procesoare ( cine stie?! ). Consumul Sapphire F8 este de doar 2W, lucru care se traduce prin degajare minima de caldura si autonomie mare. Cum s-a ajuns la senzori de camere ?! Ei bine, se pare ca echipa de design industrial Atomos este formata din fosti ingineri Sony/Canon care faceau lucruri similare si pare o incercare indrazneata. Cel mai probabil prototiparea acestui senzor este facuta in acest moment tot de Sony.

 

 

Cu senzorul Sapphire F8 cei de la Atomos pot fi urmatorul BlackMagic, dar ramane de vazut cel mai probabil cat de multi investitori isi gasesc. O camera cinematica Atomos nu este exclusa, dar nu curand. Pana atunci, ne bucuram de recorderele externe ATOMOS disponibile la F64 ( vezi oferta )Photosetup ( vezi oferta ) si WestBuy ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).