Autel EVO Nano si Evo Lite – Doua noi drone cu senzori mari si greutate redusa

Pe langa cei de la DJI si cei de la Autel Robotics fac drone, iar cele mai noi lansate sunt Autel EVO Nano si Evo Lite. Ambele modele vin cu dotari solide ( cel putin pe hartie ) care sa puna in dificultate pe cei de la DJI. Avand in vedere ca dronele sunt atat de populare trebuie diversificat si numarul de producatori. Un monopol DJI este periculos.

 

 

Varianta Evo Nano are o greutate de 249 de grame si o transmisie SkyLink specifica Autel care opereaza pe trei frecvente (2.4/5.8/5.2GHz). Raza maxima teoretica este de ~10 km.

 

 

Senzorul de pe EvoNano este de 1/1.28 inch si este capabil de fotografii de 48 megapixeli.

Diafragma este de F1.9.

Filmarea este 4K, iar stabilizarea se face cu un gimbal pe 3 axe.

Autel Evo Nano vine cu 6 camere de evitare a obstacolelor si o autonomie de 28 de minute.

Pentru o drona de sub 250 grame Autel doteaza foarte bine varianta Evo Nano. Ramane de vazut cat de capabila este si in practica. In continuare am sa va prezint putin si variante Evo Lite care se prezinta a fi o drona cu senzor de 1 inch si o greutate de 820 grame. Diafragma se poate ajusta intre F2.8 si F11 pentru profunzime variabila pentru fotografiile de 20 megapixeli.

 

Autel Evo Lite vine disponibila in 2 culori.

Pe partea de transmisie Evo Lite ofera o raza de ~12 kilometri.

Transmisia 2.7K la 30 fps este posibila cu sistemul de transmisie SkyLink.

Inregistrarea video maxima se face la 6K la 30P si fotografii RAW la 20 Mpx.

Pentru o drona de 800 grame autonomia de 40 de minute este una imbucuratoare.

 

Autel Evo Nano este si ea o concurenta solida pentru DJI Mavic 2 Pro, dar ramane de vazut cat de buna va fi. Autel a lansat doua drone interesante care ar trebui sa mai ia putin fata celor de la DJI. Pretul pentru Autel Nano este de 650$ si Evo Lite va avea un pret de 1149$. In Romania le vom vedea la ~2800 lei, respectiv 5000 lei. Preturi destul de competitive, iar pentru cei care le vor o sa poata sa le achizitioneze de la F64 ( vezi oferta )DronShop ( vezi oferta ) si eMAG ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).