Bagaj foto de vacanta – destinatie Creta

In urma cu trei saptamani am plecat in vacanta si eram nedumerit ce bagaj foto sa iau, voiam ceva usor si sigur de transportat. Asa ca m-am oprit la o geanta HPRC 2100C ( review aici ) in care tin de obicei HDD-urile in care fac back-up in locatie. Chiar daca a fost bagaj de mana am zis sa fie ceva rezistent pentru continutul “pretios”, nestiind ce ma asteapta, am zis sa plec pregatit pentru orice.

 

Iata ce contine bagajul meu:

 

1. Perie fina pentru indepartarea prafului, care provine dintr-un kit de curatare Giottos cl1001 ( disponibil aici )

2. Microfibra Matin M-6312, ideala pentru curatarea prafului si a petelor pe suprafete optice fara a lasa zgarieturi ( disponibila aici )

3. Manfrotto Pixi – minitrepied foto ideal pentru orice aparat compact, l-am folosit pe post de grip uneori pentru Sony RX100 IV si pentru  fotografii de grup. ( disponibil aici )

4. Western Digital Elements de 500 Gb, am avut doua exemplare dupa mine pentru a avea back-up pentru materialul de vacanta. ( disponibil aici )

5. Think Tank SD Pixel Pocket Rocket – toc de carduri, in interiorul caruia se aflau 9 carduri dintre care 4 de 32 GB ( SanDisk SDHC ) alaturi de patru de 16 GB ( Samsung SDHC si Sandisk MicroSDHC ). ( toc-ul este disponibil aici )

6. Incarcator portabil/powerpack Maha MH-C204U-E pentru telefon si aparatul foto. ( disponibil aici )

7. HPRC 2100c este o geanta minunata care poate fi folosita in orice imprejurare o recomand pentru calatorii. ( disponibila aici )

8. Sony Action Cam AS200V – camera video de actiune performanta. ( disponibila aici )

9. Sony Cyber-Shot DSC-RX100 IV – aparatul foto de vacanta, care s-a dovedit ideal pentru aceasta calatorie. ( disponibil aici )

10. GoPro Hero 4 Session – cel mai mic Go Pro de pana acum a intrat perfect impreuna cu o prindere de cap in bagaj. ( disponibil aici )

11. Cablu micro USB alaturi de un cablu USB 3.0.

12. Adaptor retea cu port USB.

DSC_5853

Aceasta este fotografia bagajului complet.

Pe langa lucrurile enumerate mai sus bagajul a mai inclus:

  • 4 set-uri acumulatori Ni-mh ( in bagajul de cala )
  • Card-reader, care pana la urma nu a fost prea folosit.
  • Mini-Laptop Asus EeeBook X205TA, ideal pentru calatorie in special pentru autonomia extinsa de 11 ore. ( disponibil aici )

 

Chiar si in vacanta este important sa ai o solutie de back-up cu doua hdd-uri de 2.5 inch, alaturi de carduri de memorie suficiente. Pe langa acestea nu trebuie sa lipseasca un powerbank chiar doua, atunci cand suntem departe de priza si camera foto compacta nu rezista la mai mult de 300-350 de declansari.

 

Din tot acest bagaj numai trepiedul Pixi si acumulatorii Ni-mh am decis sa ii pun in bagajul de cala pentru nu a avea surprize la verificari. Odata ajuns la controlul din aeroport cei de acolo au banuit geanta cea mica de ceva nereguli asa ca am deschis-o si le-am prezentat continutul, au inteles, si mi-am continuat drumul linistit. La intoarcere in aeroport nici nu s-au mai obosit sa verifice geanta.

 

Care este bagajul tau foto de vacanta ? Va astept cu fotografiile la sectiunea comentarii.

Lumina buna.