BenQ lanseaza monitorul SW270C – Un monitor performant cu panou pe 10 biti la sub 1000 Euro

BenQ noul monitor din familia PhotoVue, creat special pentru fotografi – SW270C. BenQ SW270C se remarcă prin culorile superbe și deosebit de fidele, oferind o acoperire în proporție de 99% a spectrului Adobe RGB, respectiv de 97% pentru DCI-P3/Display-P3 și tehnologie HDR10. Prevăzut cu un panou IPS  pe 10 biti cu diagonala de 27 inch şi o rezoluție de 2560×1440 pixeli, panoulpromite o luminozitate maximă de 300cd/m2 și un contrast nativ de 1000:1. SW270C vine cu o conectivitate formata din doi conectori HDMI 2.0, 1 x DP 1.4, două porturi USB 3.1, 1 x mini USB, 1 x USB Tip-C, plus un cititor de carduri SDHC/XC integrat.

 

BenQ SW270c - Monitor pentru fotografi (4)

 

Conectorul USB-C poate fi folosit pentru îmbunătățirea productivității, permițând conexiuni video, audio și date, precum și alimentare cu energie a laptop-ului (60W). Mai mult, Tehnologia de Uniformizare garantează obținerea unei acurateți optime a culorilor pe tot ecranul.

 

 

Specificatii cheie

 

 • Tehnologie de Uniformizare;
 • Acoperire în proporție de 99% a spectrului Adobe RGB și suport HDR10;
 • Tabelă de culoare 3D pe 16bit și panou 10bit pentru un gradient de culoare fin;
 • Calibrare hardware;
 • Conectivitate USB-C cu funcție de alimentare;
 • Include Shading Hood;
 • Mod Gamut Duo;
 • Modul de control, generație nouă (Hotkey Puck G2).

 

 

Prin ajustarea fină a culorilor și luminozității, la nivelul sub-regiunilor care alcătuiesc ecranul, Tehnologia de Uniformizare BenQ garantează obținerea acelorași culori precise la nivelul întregului ecran, oferind astfel o experiență vizuală omogenă, de o autenticitate perfectă. Oferind o acoperire în proporție de 99% a spectrului de culoare Adobe RGB, 100% pentru sRGB/Rec.709 și de 97% pentru DCI-P3/Display P3.

 

BenQ SW270c - Monitor pentru fotografi (7)

 

Tehnologia HDR10 le oferă fotografilor posibilitatea de a viziona efectele HDR asupra conținutului video, permițându-le astfel să se asigure că rezultatul final va fi cel dorit.Tabela de culoare 3D (LUT) pe 16bit și precizia deosebită, cu o valoare Delta E≤2 în spatiile de culoare Adobe RGB și sRGB, garantează obținerea unei redări cât mai realiste a imaginilor.

 

BenQ SW270c - Monitor pentru fotografi (1)

 

Funcția de calibrare hardware le permite fotografilor să controleze chip-ul intern de procesare a imaginii, astfel încât imaginile să fie redate la aceeași calitate, indiferent de placa video utilizată.

 

BenQ SW270c - Monitor pentru fotografi (5)

 

Portul USB-C permite conexiuni video, audio și de date, precum și alimentare cu energie, totul printr-un singur cablu, pentru o configurare rapidă a procesului de producție.Modurile de culoare preferate și funcțiile monitorului sunt accesibile rapid prin intermediului modulului de control avansat. Monitorul este livrat și parasolar.

 

 

Noul BenQ SW270C va fi disponibil in Romania incepand cu luna Septembrie la un pret estimat de ~4500 lei. Actualele monitoare BenQ SW pot fi achizitionate de la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta )F64 ( vezi oferta ).

 

 

Daca sunteti in acest moment in cautarea unui monitor BenQ pentru editare foto video, va las mai jos cateva review-uri la modelele testate pana acum.

 

 • BenQ SW240 – Monitor de 24 inch cu panou pe 10 biti ( vezi review ).
 • BenQ SW2700PT – Monitor de 27 inch cu rezolutie 2.5K ( vezi review ).
 • BenQ SW320 – Monitor de 32 inch cu panou pe 10 biti ( vezi review ).