Canon 1Dx Mark III este pregatit pentru Jocurile Olimpice din 2020 – Senzor nou si inregistrare video 5.5K RAW

Noul Canon 1Dx Mark III este oficial stazi in cadrul CES 2020 de la Las Vegas. Acesta este noul varf de gama orientat catre fotografia de sport si wildlife va fi disponibil pana in Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo. 1Dx Mark III a sosit ca raspuns la noul Sony A9II ( articol ) si al viitorului Nikon D6. In noul varf de gama a fost implementat un nou senzor de 20 megapixeli alaturi de noul procesor Digic X. Exista si un procesor Digic 8 care se ocupa numai de calculele de autofocus si expunere. Puterea de calcul este acum mai mare ca niciodata, pentru rezultate pe masura. Sistemul de focus ofera prin vizor 191 de puncte de focus dintre care 155 sunt in cruce. Detectorii de AF sunt dispusi pe lateralele senzorului, pentru o performanta sporita a preciziei cand vine vorba de subiecte cu constrast slab.  Sistemul de focus Dual Pixel AF are 525 de zone de autofocus care acopera senzorul in proportie de 100% pe verticala si 90% pe orizontala in live-view. Bufferul aparatului a fost marit de 5 ori fata de 1Dx Mark II zic cei de la Canon si sper sa nu fie doar  marketing aceasta imbunatatire.

 

 

Bildschirmfoto-2020-01-06-um-19.12.02

 

 

Stocarea se face pe doua carduri CFexpress, asta inseamna ca rafalele de pana la 16 fps cu autofocus variabil vor fi golite foarte rapid din buffer. Folosirea cardurilor CFexpress ofera si viteze de transfer in calculator de peste 1000 MB/s.  Noul 1DX MArk III permite salvarea imaginilor in format HEIF pe 10 bit, acest format beneficiaza de o mai buna compresie si calitate a imaginii fata de clasicul JPEG pe 8 biti. Incepe o noua era a formatului HEIF in anii urmatori. Pe cardurile CFExpress se mai pot inregistra secvente video 5.5K in format RAW pe 12 biti. Totul se face intern la un bitrate de 2600 MBS. Canon Log pe 10-bit 4:2:2 ofera pana la 12 stopuri de gama dinamica. Noul 1DX Mark III este o adevarata camera de productie video care va atrage multi utilizatori catre aceasta.

 

Bildschirmfoto-2020-01-06-um-19.11.57

 

Canon 1DX  Mark III arata foarte mult ca predecesorul, partea exterioara nu s-a schimbat foarte mult. Constructia ramane la fel de solida si este un DSLR durabil care va rezista cel putin 3-4 ani de exploatare zilnica la evenimente sportive. Este un DSLR plin de potential care va face multa lume interesata de el, mai ales pentru capabilitatile video. Ramane de vazut daca va livra si in realitate ce promite pe hartie. Echipamentele Canon sunt disonibile in Romania la F64 ( vezi oferta ) Photosetup ( vezi oferta )FotoHobby ( vezi oferta ) si eMAG ( vezi oferta ).

 

 

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( te poti abona AICI ).