Canon anunta noile obiective 24mm F1.8 Macro IS STM si 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

Canon anunţă astăzi lansarea noilor obiective RF full frame – RF 24mm F1.8 MACRO IS STM şi RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM. RF 24mm F1.8 MACRO IS STM este un obiectiv fix uşor, cu diafragmă f/1.8 şi distanţă focală de 24mm, iar RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM este un obiectiv ultra-ultrawide cu zoom care poate acoperi un interval de distanţe focale cuprins între 15 şi 30mm.RF 24mm F1.8 MACRO IS STM este un obiectiv fix wide de 24mm, care a putut fi creat în format compact şi versatil.

 

Un obiectiv rapid, cu diafragmă mare şi care oferă imagini stabile, RF 24mm F1.8 MACRO IS STM este potrivit în condiţii de luminozitate redusă datorită diafragmei maxime f/1.8 cu 9 lamele circulare.Această diafragmă ajută la obţinerea unui fundal discret, iar subiectul rămâne clar şi iese în evidenţă în imagine.Când este folosit cu aparate foto cu senzor APS-C, obiectivul oferă o distanţă focală similară unei distanţe de 35mm.

 

Având o formă compactă, cu o greutate de doar 270g şi motor STM care permite focalizarea rapidă şi silenţioasă, RF 24mm F1.8 MACRO IS STM este perfect pentru fotografii de călătorii şi peisaje care vor să folosească aparatul foto din mers.

 

 

Fotografii pot personaliza Inelul de control de pe obiectiv pentru a regla cu uşurinţă valoarea ISO, valoarea diafragmei sau pentru a schimba modul AF.Datorită inelului de focalizare dedicat, acest obiectiv oferă mai mult control în timpul focalizării manuale. Când este folosit cu aparate foto compatibile, acestea afişează informaţiile despre obiectiv, astfel încât utilizatorii să focalizeze mai uşor cu RF 24mm F1.8 MACRO IS STM. Cu 11 elemente aşezate în 9 grupuri, RF 24mm F1.8 MACRO IS STM foloseşte stratul de protecție Super Spectra pentru a preveni artefactele şi reflexiile, obţinând mereu imagini de calitate.

 

 

Caracteristici principale RF 24mm F1.8 MACRO IS STM:

 

 • Obiectiv fix de 24 mm;
 • Diafragmă mare f/1,8 cu 9 lamele;
 • Stabilizator Optic de Imagine echivalent 5-stopuri;)
 • Stabilizator de imagine combinat echivalent 6,5-stops, cu anumite aparate foto din gama EOS R;
 • Compact şi ușor, doar 270g;
 • Motor STM de tip angrenaj cu axe paralele ;
 • Distanţă de focalizare minimă de 14 cm cu mărire de 0,5x.

 

 

 

Oferind flexibilitatea dată de un obiectiv cu distanţă focală variabilă, RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM are un interval focal uimitor, cuprins între 15 şi 30mm, ideal pentru călătorii, peisaje sau vlogging. Acest obiectiv ultra-grandangular le permite fotografilor şi vloggerilor să includă cât mai multe detalii dintr-o scenă, să surprindă întregul context şi să includă mai multe subiecte, precum clădiri sau peisaje naturale incredibile.

 

RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM foloseşte un Stabilizator Optic de Imagine echivalent cu 5,5-stops, care permite folosirea unor timpi de expunere mai lungi la fotografierea şi filmarea cu aparatul din mână. Când folosesc obiectivul împreună cu un aparat foto din Sistemul EOS R cu Stabilizator de imagine încorporat, utilizatorii pot obţine o stabilizare echivalentă până la 7 stops pentru fotografii şi filmări clare.

 

 

Perfect pentru fotografierea din mers, RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM cântăreşte doar 390g şi are un design compact şi robust. Folosind un motor de focalizare STM tip leadscrew, RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM poate focaliza rapid pe subiectele care se mişcă repede. Motorul STM, deosebit de silenţios, este potrivit şi pentru filmare, oferind vloggerilor şi creatorilor de conţinut instrumentele necesare pentru filmări cu aspect profesional.

 

Un obiectiv versatil, RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM oferă posibilităţi excelente pentru fotografierea macro. Fotografii pot încerca focalizarea manuală pentru a descoperi lumea macro în detalii incredibile, datorită factorului de mărire de 0,52x al acestui obiectiv

 

 

Noul design optic al obiectivului RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM include elemente asferice si elemente turnate de înaltă precizie şi tratamente optice de suprafață a lentilelor, pentru a surprinde fiecare detaliu. Oferind atât Inel de focalizare cât şi Inel de control, obiectivul le permite utilizatorilor să modifice setările fără a-şi lua privirea de la scenă sau de la subiect.

 

 

Caracteristici principale RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM:

 

 • Obiectiv ultra-grandangular cu zoom, cu distanţă focală cuprinsă între 15-30mm;
 • Stabilizator Optic de Imagine echivalent 5,5-stopuri;
 • Stabilizator de imagine combinat echivalent 7-stops, cu anumite aparate foto EOS R;
 • Un obiectiv uşor de 390g;
 • Motor STM de tip surub;
 • Mărire maximă de 0,52x.

 

 

Echipamentele Canon EF / RF sunt disponibile la vanzare la F64 ( vezi oferta )FotoHobby ( vezi oferta ) si eMAG ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului.

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).