Dezvoltarea lui Canon EOS R5 a fost anuntata – Va “avea” captura video 8K – IBIS – Slot dual de card

Zvonurile din ultimele zile despre Canon EOS R5 s-au intensificat. In urma cu cateva minute cei de la Canon au anuntat oficial ca au modelul un EOS R5 dezvoltare. Iata cateva din specificatiile care se stiu despre noul aparat:

 

 

  • Senzor CMOS nou cu rezolutie estimata de 40 megapixeli;
  • Stabilizare de imagine pe senzor ( cel mai probabil 5 axe );
  • Fotografiere in rafala ca Sony A9 ( 20 fps in modul electronic si 12 fps cu shutter-ul mecanic );
  • Canon in sfarsit va oferi se pare un slot dual card ( SD cel mai probabil );
  • O forma de inregistrare video 8K ( cel mai probabil un oversampling 2x );
  • Inregistrarea video 4K s-ar face la 120 FPS.

 

Canon EOS R5 - Dezvoltare (2)

 

Noul Canon EOS R5 ar filma nativ intr-o forma sau alta la rezolutie 8K. Pentru asta ar avea nevoie de o rezolutie nativa de minim 7680 x 4320 pixeli ( senzor cu minim 33 megapixeli ). Inregistrarea la rezolutie 8K aduce problema vizionarii si randarii pentru utilizator, pentru astfel de secvente oricine va avea nevoie de minim un Ryzen 3950X ( vezi review ) cu 16 nuclee acasa. Nu se stie nimic despre bitrate-ul cu care va filma. Sper sa aflam cat mai curand alte detalii despre aceasta functie. Canon promite, dar ramane de vazut ce se va adeveri.

 

IMG_4464.acr_1

 

Din imaginile randate, noul EOS R5 pare sa aibe o ergonomie mai buna ca EOS R, dar doar timpul ne va lamuri si cu acest aspect. Anuntul Canon pare prea bun ca sa fie adevarat. Daca se vor adeveri specificatiile si va functiona cum este intentionat de Canon, Sony va avea nevoie de un A7S III/IV fabulos pentru a face fata. Concurenta este benefica!

 

EOS R5 ar urma sa fie anuntat in 2020, iar mai multe detalii vor veni in curand, voi face update la acest articol pe masura ce le am.

 

JQvoYHQJDkthnXBdstL7h6

 

Produsele Canon sunt disponibile la vanzare la F64 ( vezi oferta )FotoHobby ( vezi oferta ) si eMAG ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).