Canon marcheaza productia camerei EOS cu numarul 80 de milioane

Canon  a anunțat astăzi faptul că a atins un nou punct marcant în producția camerelor EOS, ajungând la producția seriei cu numărul 80 de milioane, pe data de 10 noiembrie 2015. Camera EOS cu numărul 80 de milioane este EOS 5DS R, care se mândrește cu cel mai mare număr de pixeli din lume, din clasa sa.

Producția de Canon EOS aparate foto SLR a început în 1987 și a crescut rapid, după răspândirea camerelor digitale SLR la începutul anilor 2000, contribuind astfel la parcursul companiei pană în prezent și marcând producția camerei EOS cu numărul 80 de milioane.

Introduse în martie 1987 ca o nouă generație de aparate foto SLR AF, camerele EOS au fost primele din lume care au încorporat un system cu montura electronica care să permită control electronic în toată camera, nu doar pentru obiectivul și body-ul acesteia.

Canon produce toate componentele cheie utilizate în seria EOS, ceea ce permite companiei să realizeze o linie de produse robuste, prin selectarea senzorului optim pentru fiecare model. Mergând în acestă directie, Canon a marcat o nouă eră pentru camerele foto, lansând produse inovatoare, incluzând compactul EOS 500, care a ajutat în mod semnificativ la extinderea bazei de utilizatori Canon, dar și prin lansarea emblematicei serii EOS 5D, care anul acesta a sărbătorit a 10-a aniversare.

Ca urmare a acestor practici de fabricație și inovare a produselor, Canon a deținut cu succes numărul 1 în lume în cadrul obiectivelor interschimbabile pe piata aparatelor de fotografiat, pentru o perioadă de 12 ani, din 2003 pană în 2014.

Acest moment marcant vine după ce, anul acesta, Canon a celebrat un alt moment important, în iunie 2015, odată cu producția a 110 milioane de obiective, stabilind un nou record pentru numarul de obiective produse.

Canon va continua să își rafineze diversele sale tehnologii de imagistică, bazate pe propriile tehnologii optice, străduindu-se să producă obiective și camere excepționale, care să satisfacă nevoile diferite ale fotografilor – de la utilizatori începători, pană la amatori și profesioniști – în timp ce continuă să fie un pionier în tehnologie și să creeze noi experiențe în fotografie și video.