Aplicatia Canon Photo Culling – AI-ul PHIL pentru selectia fotografiilor

Canon Photo Culling este cea mai noua aplicatie de alegere si selectie a fotografiilor din smartphone-uri. Aceasta este compatibila cu sistemele de operare iOS pentru inceput. Aplicatia utilizeaza un motor de inteligenta artificiala denumit PHIL ( Photography Intelligence Learning ). Aplicatia ajuta utilizatorii sa aleaga cele mai bune imagini din toata galeria pe baza de criterii: claritate, emotie, ochi inchisi. Photo Culling poate face asta momentan doar cu fisierele JPEG realizate de telefoanele APPLE in acest moment. Canon sustine ca aceasta aplicatie va simplifica alegerea fotografiilor pentru postarea in social media.

 

 

AI-ul PHIL are doua moduri de “Culling” disponibile. Primul mod da un scor tuturor pozelor din galerie in functie de claritate, emotie, ochi inchisi. Al 2-lea criteriu este alegerea celor mai bune fotografii din batch-uri similare pentru cei care fac rafale cu telefonul si au calupi de fotografii similare.

O parte din modurile de analiza din aplicatie.

 

Gaseste cu usurinta fotografiile care ocupa spatiu in plus pe smartphone.

 

Canon Photo Culling este o aplicatie interesanta care profita de technologia AI pentru organizarea fotografiilor. Pare a fi o aplicatie potrivita pentru pasionatii de fotografie cu telefonul. Aplicatia este disponibila pentru 3 Euro pe luna sau 15 Euro pe an ( primele 3 zile de trial sunt gratuite ). Ar fi interesant sa vedem promotii cu aplicatia gratuita pentru echipamentele Canon achizitionate. Echipamentele Mirrorless/DSLR de la Canon sunt disponibile pentru achizitie in Romania de la F64 ( vezi oferta ) si FotoHobby ( vezi produse ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).