Canon EOS R3 si lansarea teleobiectivelor RF cu focale de 400 si 600 mm

In aceasta dimineata Canon a anuntat ca are in dezvoltare noul EOS R3. Aceasta camera fiind rivalul pentru Sony Alpha 1 ( vezi review ) si Nikon Z9.  Aceste Canon EOS R3 va veni cu senzor CMOS stratificat si va fi capabil sa fotografieze cu silent shutter cu 30 fps. Viteza de autofocus va fi o evolutie mult mai rapida fata de EOS 1Dx Mark III. Ramane de vazut cam ce va oferi Canon in comparatie cu Sony si Nikon. Primele date arata totusi promitator.

 

Noul EOS R3 arata bine in prima poza oficiala.

Textura cauciucului este diferita.

 

Canon va implementa si functia de selectie a punctului de focus prin EFV cu ajutorul ochiului. Functie implementata mai demult si pe Canon EOS 3.

 

 

Pe langa dezvoltarea acestui EOS R3, cei de la Canon au anuntat un set de teleobiective pe masura cu aceasta camera. Noile Canon RF 600 mm F4 si 400 mm F2.8. Aceste noi obiective vin ca raspuns direct pentru Sony 400 mm G-Master  ( vezi articol ) si 600 mm G-Master ( vezi review ). Ulterior vor veni si aceste focale pe Nikon Z pentru si mai multa concurenta. Stabilizarea acestor obiective ofera 5.5 stopuri impotriva imaginilor miscate. Ambele suporta teleconvertoare de 1.3x si 2x pentru multiplicarea focalei.

 

Constructia acestor teleobiective este solida si sunt izolate serios impotriva prafului si a apei.

400 mm F2.8 RF vine cu o greutate de 2.9 kilograme pentru corp si cele 17 elemente in 13 grupuri.

Acest 600 mm F4 vine cu o greutate de 3.1 kilograme pentru corp si cele 17 elemente in 13 grupuri.

Ambele teleobiective sunt usoare si vin sa faca competitie variantelor G-Master si ca greutate.

 

 

Pe final de stire pot sa zic ca noul EOS R3 este o camera interesanta care ofera speranta profesionistilor care vor sa treaca pe sistemul EOS RF. Ramane de vazut ce va oferi exact. Insa obiectivele 400 si 600 mm exista, sunt in variante finale si vor fi disponibile pentru precomanda incepand de astazi pentru ~12000$ ( 400 mm ) si 13000$ ( 600 mm ). Preturile sunt competitive, iar livrarile se vor face incepand cu luna Iulie 2021.

 

 

Echipamentele Canon Mirrorless poate fi achizitionat de la F64 ( vezi oferta ) si FotoHobby ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).