Canon RF 24-105mm F2.8 L IS USM Z este cel mai nou obiectiv din gama

Canon RF 24-105mm F2.8 L IS USM Z este cel mai nou membru al familiei de optica cu montura Canon RF. Vine cu o plaja focala versatila care poate fi folosita atat la interior ( wide la 24 mm ) cat si in fotografia de portret la 105 mm. Zic asta pentru ca diafragma de F2.8 va permite suficienta lumina sa intre in obiectiv cat si ceva bokeh la toate focalele.

 

 

Constructia optica a obiectivului este formata din 23 elemente aranjate in 13 grupuri. Optica este tratata cu Super Spectra Coating, Air Sphere Coating si un coating de fluor. Pe langa toate acestea, modulul de diafragma vine cu 11 lamele pentru un bokeh cat mai ”cremos”. Stabilizarea de imagine cine cu compensare de 5.5 stopuri, iar cu sincronizarea stabilizarii pe senzor se pot ajunge pana la 8 stopuri. Distanta minima de focus este de ~45 cm.

 

 

Frontal Canon RF 24-105mm F2.8 L IS USM Z accepta filtre de 82 mm si vine cu o constructie solida tipica obiectivelor Canon L. Similar sta pe partea de izolare de praf si stropi de apa. Alaturi de obiectiv s-a lansat si adaptorul PZ-E2  pentru Power-Zoom care se ataseaza pe lateral si vine in varianta cu conexiune USB / 20 Pini. Acest adaptor poate lucra cu sisteme de autofocus si poate fi comandat de la distanta.

 

 

Noul obiectiv Canon este un zoom luminos premium care are mult potential pentru fotografi, videografi si multi alti pasionati. Este un obiectiv all-in-one care poate face un kit de minune alaturi de un Canon R3.

 

Canon RF 24-105mm F2.8 L IS USM Z va fi disponibil incepand cu luna Decembrie la un pret de 2999$, iar adaptorul din primavara la un pret de 999$. Pe piata din Romania preturile vor fi exprimate in Euro + TVA. Echipamentele Canon EF / RF sunt disponibile la vanzare la F64 ( vezi oferta ) – FotoHobby ( vezi oferta ) si eMAG ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului.

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).