Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE pentru filmari VR 180°

Canon anunţă o soluţie revoluţionară de înregistrare pentru realitate virtuală care foloseşte avantajele monturii RF. SISTEMUL EOS VR Canon include noul obiectiv RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE şi vine ca răspuns la cererea de conţinut 3D 180° VR de înaltă calitate. Tehnologia VR este tot mai des folosită, iar noua tehnologie oferită de Canon simplifică procesul de înregistrare stereoscopică 180° VR şi post-producţie. SISTEMUL EOS VR oferă o experienţă integrată care îi aduce pe privitori în centrul acţiunii prin imaginile de calitate profesională, extrem de reale.

 

 

 

Noua aplicaţie EOS VR Utility şi EOS VR Plug-in pentru Adobe Premiere Pro simplifică procesul de convertire a imaginii, din imagine circulară duală fisheye în format 180° VR rectangular, aceasta fiind până acum una dintre cele mai complicate şi îndelungate etape în crearea de conţinut VR. Cu ajutorul acestor soluţii suplimentare, filmele şi fotografiile pot fi procesate foarte uşor3, şi exportate la diverse rezoluţii şi cu diferite codecuri (profesionale) în fişiere de dimensiune maximă 8K pentru materiale video2, care pot fi editate în post-producţie şi/sau redate pe echipamente VR compatibile.

 

 

Caracteristici principale SISTEM EOS VR:

  • Pregătire şi înregistrare 180° VR mai simple, într-un format compact
  • Imagini de calitate profesională, cu fişiere de dimensiune 8K
  • Un singur fişier cu ambele imagini care eficientizează fluxul de lucru în post-producţie
  • EOS VR Utility  simplifică procesul de conversie a imaginii
  • EOS VR Plug-in poate fi folosit cu Adobe Premiere Pro

 

 

Obiectivul Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE este primul obiectiv interschimbabil VR, creat pentru a simplifica filmarea şi fotografierea 180° VR cu EOS R5, asigurând performanţa optică specifică Sistemului EOS R. Aceste calităţi facilitează crearea de conţinut 3D atât pentru creatorii de conţinut VR  şi  casele de producţie, cât şi pentru utilizatorii profesionişti care vor să pătrundă pe piaţa VR cu un sistem mai eficient.

 

 

Caracteristici principale Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE:

  • Obiectiv dual fisheye pentru înregistrare stereoscopică 180° VR şi câmp vizual de 190 de grade
  • Design compact, uşor, cu diafragmă f/2.8
  • Două elemente UD per obiectiv
  • Strat de microparticule antirefracție (SWC)
  • Unităţi EMD sincronizate şi controlate precis

 

 

Alături de obiectivul Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE, SISTEMUL EOS VR Canon prezintă şi o nouă aplicaţie software Canon VR (EOS VR Utility) şi un plug-in (EOS VR Plug-in pentru Adobe Premiere Pro), pentru a eficientiza procesul de post-producţie 180° VR, oferindu-le creatorilor de conţinut o experienţă completă îmbunătăţită.

 

 

Lentilele fisheye duble orientate în faţă ale obiectivului Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE oferă un câmp vizual ultra-grandangular de 180 de grade, care constituie baza capacităţii de înregistrare stereoscopică VR. Design-ul avansat al obiectivului Canon permite proiectarea a două imagini pe senzorul aparatului, pentru aliniere şi sincronizare optima. Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE a fost construit pentru a putea fi folosit împreună cu aparatele compatibile care fac parte din sistemul VR, precum Canon EOS R5, oferind portabilitatea şi uşurinţa la utilizare specifice Sistemului EOS R.

 

 

 

Noul SISTEM EOS VR foloseşte obiectivul Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE pe un aparat cu un singur senzor şi nu este necesară alinierea obiectivelor, aşadar se generează un singur fişier perfect sincronizat, ce conţine imaginea din stânga şi cea din dreapta. Acest lucru permite software-ului sau plug-in-ului Canon să convertească cu exactitate formatul dual circular fisheye în format standard 180° VR, care poate fi editat direct în Adobe Premiere Pro sau folosit cu ochelari VR.

 

 

Testuk de Autofocus alaturi de EOS R5. Cu aceasta ocazie poate ne adunam mai multi si pe Youtube nu doar aici.

 

Canon RF 5.2mm va veni cu un pret de 2100 Euro in Europa si va fi disponibil incepand cu luna Decembrie 2021.Echipamentele Canon Mirrorless poate fi achizitionat de la F64 ( vezi oferta ) si FotoHobby ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).