Review Canvas React Plus – Primul card UHS-II de la Kingston

De curand Kingston a scos pe piata noile carduri Canvas React Plus si Go Plus. Kingston este printre ultimii care aduce acest standardul UHS-II pe piata cardurilor. Vestea buna este ca ei fabrica aceste produse in volume foarte mari, iar in curand preturile pentru cardurile performante vor scadea ( cel mai probabil ). Peste 95% din camerele foto nou lansate vin cu sloturi UHS-II. Acestea pot beneficia de viteza de citire de ~300 MB/s si de scrierea de ~250 Mb/s ale modelului Canvas React Plus.

 

DSC04543

 

Kingston Canvas Go Plus este o versiune noua a vechiului Go, Plus-ul care depaseste la vitezele de citire actualul Canvas React. Noile carduri nu au primit doar o eticheta cu Plus la final, beneficiaza de un upgrade rezonabil la capitolul de performanta. Daca achizitionezi un card de memorie React primesti si un cititor Kingston compact compatibil cu standardul UHS-II. Un plus de valoare la achizitie care ii aduce in avantaj fata de concurenta. In randurile urmatoare ramane sa vedem cat de capabile sunt.

 

 

 

Canvas GO Plus

 

 • Viteza de 170 MB/s la scriere si 90 MB/s la citire;
 • Clasa 10, Certificare V30 si UHS-I Speed Class;
 • Disponibil in format SD ( de la 64 GB pana la 512 GB ) si microSD ( de la 64 GB la 512 GB );
 • Rezistenta la socuri, vibratii, umezeala, raze-x si variatii de temperatura;
 • Dimensiuni: 24 x 32 x 2.1 mm;
 • Greutate: 2 grame.

 

 

DSCF0603_1

 

Canvas React Plus

 

 

 • Viteza de 250 MB/s la scriere si 300 MB/s la citire;
 • Clasa 10, Certificare V90 si UHS-II Speed Class;
 • Disponibil in format SD ( de la 32 GB pana la 256 GB ) si microSD ( de la 64 GB la 256 GB );
 • Rezistenta la socuri, vibratii, umezeala, raze-x si variatii de temperatura;
 • Toate cardurile vin la pachet cu cititor UHS-II;
 • Dimensiuni: 24 x 32 x 2.1 mm;
 • Greutate: 2 grame.

 

Inspectie Vizuala

 

Kingston React Plus - Review (3)

Kingston este primul producator care ofera in acelasi pachet un cititor UHS-II alaturi de card.

Kingston React Plus - Review (13) Kingston React Plus - Review (14)

Cardurile UHS-II au un rand de pini in plus ( cel de jos ). Acest rand ofera viteza dubla la citire si scriere.

Ca sa poata profita de viteza UHS-II, aparatele trebuie sa aiba si ele randul doi de contacte in sloturi.

DSC02650 DSC02653 DSC02659

Cititorul MobileLite Plus care vine la pachet este similar cu Mobile lite G4.

Acesta este realizat din plastic mat si are interfata USB 3.2 Gen 1.

Kingston Canvas Go Plus - Review (7)

Canvas Go Plus a venit in varianta de 512 GB la test, o capacitate “ridicola” pentru un aparat foto cu un singur slot.

Acesta serie este mai performanta decat actuala serie React non-Plus.

Kingston Canvas Go Plus - Review (8)

Certificarea V30 a cardului il face numai bun pentru inregistrarea video 4K la 30 sau 60 fps in functie de bitrate.

Kingston Canvas Go Plus - Review (2) Kingston Canvas Go Plus - Review (1)

Canvas Go Plus are un singur rand de pini, suficient pentru scrieri de maxim 95 MB/s si citiri de maxim 170 MB/s.

Kingston React Plus - Review (2)

Canvas React Plus si Go Plus sunt doua serii de carduri competitive cu gamele de carduri performante pentru standardele UHS-I si UHS-II.

Utilizare

 

 

Seriile de carduri Canvas React Plus si Go Plus sunt produse destinate pentru posesorii de camere performante indiferent ca este vorba despre cele cu senzori APS-C sau Full-Frame. Performantele oferite de aceste carduri merita sa fie la nivel cu camera folosita, pentru ca altfel nu puteti profita de performantele oferite. Camerele video care functioneaza pe SD-uri UHS-II sunt si ele luate in calcul. Multe din camerele pentru entuziasti suporta formatul SD UHS-II si pot inregistra 4K la 60 FPS la bitrate mare. Fujifilm X-T3 este o astfel de camera, filmeaza superb si are nevoie de un Canvas React Plus.

 

Kingston React Plus - Review (10)

 

Canvas React Plus este un card de memorie care se potriveste cu camere de tipul Olympus OM-D EM-1X /  Sony A9 II, Sony A9 si alte camere de actiune compatibile. Rafalele de 10-15-20 fps in format RAW fiind singurele scenarii care pot bloca un card UHS-II. In randurile urmatoare am sa testez si acest aspect. Canvas Go Plus este un card de memorie care mosteneste performantele vechilor React, dar cu un plus de viteza pe partea de citire. Aceasta viteza de citire extra este cea mai sesizabila in redarea imaginilor pe ecranul aparatului, mai ales rafalele de zeci/sute de cadre. Go Plus poate sustine inregistrare 4K la un bitrate sub 400 Mbps in mod constant, dar avand un singur rand de pini performantele sunt limitate.

 

DSC04029_1

 

Constructia carcaselor este din plastic rigid pentru ambele tipuri de carduri. Calitatea constructiei nu pare sa fie diferita intre React Plus si Go Plus, cardurile par solide si nu par sa se dezintegreze prea usor, in ultimii ani nu am reusit sa rup vreo carcasa de card prea usor. Acestea rezista la cateva impacturi cu solul fara probleme.

 

 

Performanta

 

 

Performantele cardurilor de memorie se masoara cel mai precis si consistent prin masurarea vitezelor de scriere/citire in teste reale de transfer. Am efectuat atat teste practice de transfer cat si teste sintetice si le-am asezat intr-un chart usor de citit.

 

CrystalDiskaTTO

Testele sintetice confirma spusele de pe eticheta pentru React Plus si Go Plus.

transfer real

Transferul a 30 GB de fisiere intre carduri si SSD a produs rezultatele de mai sus.

React Plus a obtinut viteze de peste 200 MB/s, respectiv 250 MB/s in mod constant la transfer.

Go Plus depaseste varianta standard a modelului React.  SSD-ul KC600 este pus ca referinta.

 

 

Concluzie

 

 

Canvas React Plus este cel mai performant card de memorie fabricat pana acum de Kingston. Aceasta serie livreaza performante consistente si valoare adaugata utilizatorilor prin includerea unui cititor UHS-II in pachetul de achizitie. Este o modalitate de motivare a fotografilor pentru a opta pentru aceste carduri. Raportul calitate, pret si performanta este la cel mai inalt nivel. React Plus este un card de memorie rapid care face fata rafalelor RAW ale camerelor performante si poate scrie sustinut secvente video la minim 100 MB/s.

 

Kingston React Plus - Review (15)

 

 

Kingston Go Plus este un card de memorie care a evoluat din gama de mijloc UHS-I pana in fruntea clasamentului cand vine vorba de carduri UHS-I. Citirea se face cu peste 150 MB/s, iar scrierile nu sar de 90 MB/s in realitate. Acesta vine in capacitati de 0.5 TB, lucru ce ofera posesorilor de camere pana la 1TB de stocare in doar 2 carduri. Desi nu recomand utilizarea unor astfel de capacitati fara back-up 1 : 1 din camera. Go Plus ofera viteze rezonabile si un raport calitate/pret optim pentru cei care nu detin echipamente cu sloturi UHS-II.

 

Kingston React Plus - Review (2)

 

 

Kingston s-a depasit pe sine cu aceasta lansare, a livrat exact ce au nevoie fotografii si videografii. Carduri de memorie accesibile cu performanta buna, atat de buna incat va stimula concurenta sa scada preturile pentru UHS-II. Canvas React Plus se gaseste in capacitati cuprinse intre 32 si 256 GB la preturi cuprinse intre ~190 lei si 1300 lei ( 256 GB ).Go Plus este disponibil intre 64 si 512 GB cu preturi ce variaza intre 75 si 800 lei ( 512 GB ). De notat este ca ambele modele prezentate se gasesc si in format microSD pentru drone si camere de actiune performante. Cardurile Kingston React Plus si Go Plus sunt disponibila pentru achizitie la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta )F64 ( vezi oferta ) si evoMAG ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 

BestBuy - React Plus

 

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).