Capture One 20 Pro a sosit – Unelte noi si multe imbunatatiri – Inca un motiv sa renunti la Lightroom

Nu este nici un secret ca Lightroom pierde teren in fata Capture One Pro de la Phase One. Astazi s-a anuntat noua versiune Capture One 20 Pro, aceasta vine cu o unealta de noise reduction imbunatatita alaturi de un mod nou de crop al imaginilor. Noua versiune vine si cu o interfata imbunatatita care ofera posibilitatea de lucru mai usoara a celor care abia incep sa foloseasca Capture One. Modul Basic Color Editor a fost imbunatatit si el, toate aceste imbunatatiri se bazeaza pe feedback-ul obtinut de la utilizatorii. Astfel cei de la Phase One se vor bucura si de mai multa adoptare de acum incolo. Copierea mastilor si layerelor de ajustare intre fotografii este acum posibila.

 

Capture One 20 Pro - 02

 

Capture One 20 Pro ofera o interpretare a culorilor mult mai buna ca Lightroom direct de la import. Editarea fisierelor DNG din dronele DJI se face acum mai usor, iar fisierele RAW din Canon EOS 90D and M6 II, Ricoh GR III, Nikon Z 50 si alte modele actuale sunt acum suportate de varianta Pro. Daca nu ai lucrat niciodata pana acum in Capture One Pro iata ce trebuie sa mai stiti:

 

  • Interfata poate fi configurata similar cu cea din Lightroom pentru lucru rapid;
  • Exista preseturi si pentru Capture One ( acestea putand fi cumparate oficial de la Phase One – Vezi AICI ).
  • Stiinta culorilor este mult mai buna si acest lucru nu necesita mai mult efort din partea voastra.
  • Este disponibil ca licenta separata, dar se poate achita si abonament lunar.

 

Capture One 20 Pro - 05

 

Cerinte minime de functionare

 

  • Windows 7, Windows 8.1 sau Windows 10 pe 64-biti;
  • Procespr Intel sau AMD CPU cu 2 nuclee minim si frecventa cat mai mare;
  • 10 GB de spatiu disponibil pe HDD/SSD;
  • 8 GB of RAM ( Recomandat 16 GB ).

 

Din experienta mea Capture One este cel putin la fel de rapid precum Lightroom. Exporturile si navigarea printre fotografii nu are de suferit, daca aveti o configuratie peste specificatiile amintite mai sus.

 

Capture One 20 Pro - 03

 

Capture One 20 si Capture One 20 Pro sunt disponibile in varianta cu plata lunara sau cu o singura plata. Capture One 20 Pro costa 350 Euro sau 24 Euro pe luna  si functioneaza pe 3 calculatoare simultan. Variantele Capture One pentru Fujifilm sau Sony au un pret de 149 de Euro sau 11 Euro pe luna. Aceste variante din urma functioneaza pe 2 calculatoare simultan. Oferta completa se poate gasi AICI. Daca sunteti curiosi cum se misca noul Capture One il puteti descarca de AICI si folosi timp de 30 de zile.