Capture One 21 Pro este aici – Focusat pe o experienta mai rapida de editare

Pe data de 4 Decembrie cei de la PhaseOne a invitat presa la un scurt briefing despre Capture One 21 Pro. In cele ~30 minute de prezentare s-au focusat pe imbunatatiriile aduse fata de versiunea 20 ( vezi review complet ). Odata cu lansarea acestei variante cei de la Phase One s-au concentrat pe imbunatatirile la capitolul de viteza de editare si operare. Pentru asta iata care sunt pe scurt cele mai interesante functii noi:

 

Iata cateva functionalitati noi

 

  • Speed Edit – O noua metoda rapida pentru editarea fotografiilor individual sau in grupuri de cate 4/8 cu ajutorul tastaturii ( fara slidere ). Este o noua implementare de scurtaturi care face editarea mult mai rapida pentru cei obisnuiti sa lucreze mult din tastatura ( nu mai asa mare nevoie de console ).

 

  • Functia Dehaze – Face exact ce gasim si in Lightroom de cateva versiuni, dar ei zic ca nu ar influenta tonurile albastre ale imaginilor dupa apasare.

 

  • Pro Standard Profile – Reprezinta o noua metoda de randare a culorilor, se poate activa dezactiva foarte usor. Acesta existe in aditia profilelor de culoare oferite standard.

 

  • Performanta la import si Navigare – Viteza de import este cu pana la ~25% mai mare fata de versiunea anterioara, iar flexibilitatea de import a multiplelor fisiere este posibila. O imbunatatire binevenita mai este si posibilitatea de previzualizarea imaginilor in format mai mare pentru verificari suplimentare inainte de import.

 

  • Compatibilitate HEIC – Acum puteti importa fisierele HEIC ( urmasul JPEG ) de pe telefoane Apple pentru editare.

 

 

 

Noile imbunatatiri ale aplicatiei Capture One 21 Pro ofera mai multa functionalitate si performanta fata de Lightroom Classic. Curand am inteles ca vor scoate si o versiune pentru Apple M1. Personal folosesc Capture One de aproape 6 ani si sunt foarte multumit de performante si culori. In acest momente testez noua varianta pentru a face un review cu noutatile oferite, asa ca va invit sa tineti blogul aproape.

 

Dehaze On si Off.

 

Capture One 21 si Capture One 21 Pro sunt disponibile in varianta cu plata lunara sau cu o singura plata. Capture One 21 Pro costa 350 Euro sau 24 Euro pe luna  si functioneaza pe 3 calculatoare simultan. Variantele Capture One pentru Fujifilm sau Sony au un pret de 149 de Euro sau 11 Euro pe luna. Aceste variante din urma functioneaza pe 2 calculatoare simultan. Oferta completa se poate gasi AICI. Daca sunteti curiosi cum se misca noul Capture One il puteti descarca de AICI si folosi timp de 30 de zile.