Apple confirma DaVinci Resolve pentru iPAD – O noua era pentru editarea video mobila

Noul iPad Pro de la APPLE vine acum cu procesor M2 cu 8 nuclee CPU si 10 nuclee GPU mult mai performante in comparatie cu M1. Aceasta tableta este mai puternica decat multe macbook-uri de generatie actuala ( M1 Air si M1 Pro de 13 inch ). Atat de puternic ar fi noul procesor, incat cei de la BlackMagic, alaturi de Apple pregatesc o versiune mobila de DaVinci Resolve. Noul iPad Pro vine cu pana la 16 GB de memorie unificata ( un fel de memorie RAM ) pentru a facilita editarile.

 

 

Interfata este similara cu cea pentru desktop, doar ca UI-ul este mai mare pentru interactiune cu degetul.

 

Dupa ce am comparat M1 cu Intel si AMD ( vezi material ) sunt increzator sa zic ca noul Resolve Mobile/for iPAD va fi suficient de capabil sa editeze fluent 1080P si 4K ocazional fara probleme. Cei de la BlackMagic nu au zis nimic inca despre noul Resolve, dar Apple l-a ”confirmat” in lansarea oficiala pentru iPad Pro late 2022. O sa fie foarte interesant de vazut cum se descurca un iPad si cat de rece ramane dupa 1-2 sesiuni de editare video.

 

 

Practicabilitatea acestui setup compact o vad alaturi de camere precum Sony A6400/ZV-E10 unde este nevoie de materiale video editate rapid pentru reels/video de prezentare scurte si multe altele. Abia astept sa vad si sa testez noua versiune de Resolve. Pana atunci va invit sa vedeti cum sa alegeti componentele unui calculator pentru un desktop de editare video ( vezi material ).

 

Tabletele iPad si iPad Pro sunt disponibile pentru achizitie de la PC Garage  ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta )  ForIT ( vezi oferta )CEL.ro( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul. Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ). Urmeaza Review Video cu Delta Mini Curand!