Canon R6 Mark II – Parerea la cald a lui Dragos Constantin

Radu Constantin ( Studio VenusFive ) a fost printre primele persoane cunoscute mie care a cumparat un Canon R6 Mark II ( vezi material lansare ). Am vorbit cu el si a fost de accord sa lase cateva pareri in text alaturi de o mica galerie foto pentru ca voi sa vedeti daca merita sau nu noua camera mirrorless.
In ordinea importantei, iata cateva pareri de la Dragos:
 1. Focusul e genial. Nu scapa subiectul la R6 aveam probleme mai ales cand subiectul era mic sau cu lumina din spate.
 2. Eu foloseam doua butoane de back button focus, unul pe ochi si unul “unde vreau eu” si aveam probleme pt ca mereu sarea pe ochi, chiar daca voiam sa fotografiez altceva. Acum poti seta pe unul din butoane de AF sa ai subiect “none” si pe celalat Eye Focus.
 3. In “shooting mode” daca voiai sa maresti ce vezi la primul R6 nu mergea in modul “Tracking” acum merge.
 4. Poti seta (daca vrei) sa vezi pe ecran DOF-ul real (la R6 inainte sa faci poza vedeai doar DOF-ul de la cea mai deschisa diafragama).
 5. Butonul Multifunction, dupa ce apesi pe el, are doua randuri de functii una o schimbi cu roata de sus cealalta cu roata de jos.
 6. Butonul de Rating (stelutza) il poti folosi impreuna cu o roata sa sari direct la pozele cu rating. (Apesi rating dai o stelutza, tii apasat rating si rotesti o roata sare de la o poza cu rating la alta).
 7. Poti seta 3 valori de ISO pe care le folosesti constant. Si poti reveni la ele foarte repede.
 8. Vezi distanta focala la care esti in viewfinder.
 9. Preshootingul e ff interesant (face poze inainte sa apesi pe buton).
 10. Tot aparatul are alta textura, se simte total altfel. (pe langa butonul de foto video dedicat si joysticul care este total nou).
 11. Ce stiam deja: Timp nelimitat de filmare, butonul foto/video, 4mp in plus, dinamic range mai mare, 180p pt video, ca se incalzeste mult mai greu la video (doar in 4k 50p. 4k 25p merge nelimitat), ca nu consuma bateriile asa repede, ca atunci cand filmezi ai un dreptungi care clipeste in jurul ecranului, 1/16000, 40 fps, Wifi mai rapid etc. Imi place la maxim.

 

Desi a aparut surprizator de repede dupa R6 (la 2 ani), pt mine cel putin a meritat upgrade-ul. Merita insa doar daca faci evenimente si daca filmezi.

 

Galerie Foto

 

Cateva fotografii facute la concert zilele trecute:

 

 

Cam acestea ar fi cadrele facute cu R6 Mark II si Canon 14-24 si 24-70 din seria RF.

Cadru RAW la ISO 12.800.

Editat fara NR.

Editat cu NR.

 

Canon R6 Mark II pare cu multe potential de upgrade, mai ales de la cei care au Canon 5D Mark III/IV acasa sau la studio. Stocul incepe sa vina din ce in ce mai mult in Romania si curand poate apuc sa si pun mana personal pe unul. Pana atunci ii multumesc lui Dragos Constantin pentru materiale. Pe el il gasiti pe www.CursulDeFotografie.ro / www.DragosConstantin.ro.

 

 

 

 

 

Canon R6 Mark II poate fi precomandat in Romania de la F64 ( vezi oferta )FotoHobby ( vezi oferta ) si eMAG ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului.

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).