DJI anunta Mavic 3 Classic – A 2-a drona cu senzor MFT si autonomie de peste 40 de minute

Dupa ce Mavic 3 Pro a fost lansat, multi dintre fotografi si videografi au cam ramas dezamagiti din cauza pretului ridicat. Ei bine, astazi DJI anunta Mavic 3 Classic, tot cu senzor MFT de 20 megapixeli. Aceasta drona vine cu acelasi sistem de transmisie O3+ si o autonomie declarata de 46 de minute. Ce lipseste fata de Mavic 3 Pro, la prima vedere, este camera tele. Senzorul cu diagonala MFT este generos si vine cu stiinta culorilor de la Hasselblad ca si varianta PRO. Camera are o focala de 24 mm ( 84º FOV ) si o diafragma variabila intre F2.8 si F11. Numai buna pentru secvente de calitate si fotografii de top indiferent de cat soare exista in cadru.

 

 

Inregistrarea video 4K la 60 fps si 5K la 50 fps este posibila cu pana la 12.8 trepte de gama dinamica. Codecurile H.264 sau H.265 cu 10-bit D-Log sunt si ele disponibile. Pentru videografii care vor ceva slow-motion in viata lor se poate inregistra 4K 120 fps/1080P la 200 fps ( cel mai probabil acest lucru se face automat din drona ).

 

 

Sistemul de transmisie DJI O3+ are potential de transmisie de 15 Km in linie dreapta, dar cu relief complicat un 1,5/2 km tot se pot obtine fara probleme. Transmisia se face la 1080P cu 60 fps pentru o imagine clara. Senzorii de obstacole sunt prezenti pe toate partile pentru protectie impotriva obiectelor dinamice sau care pot aparea spontan in fata dronei din lipsa de vizibilitate directa. ActiveTrack 5.0 este prezent si asigura urmarirea cat mai precisa a subiectelor.

 

 

Drona cantareste putin sub 900 de grame ( 895 grame ) si poate fi pilotata de cei care detin certificarea A1. DJI Mavic 3 Classic este o drona cu potential pentru cei care fac foto-video si nu prea au nevoie de zoom optic ( poate putin din crop ). Fiind si mai accesibila o vad perfecta pentru cei care cauta ceva mai compact si mai usor de folosit. Este disponibila si in varianta Standard, dar si in varianta CINE. Pretul pentru Standard este de 1600$ in SUA, iar pe rafturile din Romania ma astept sa o vad pe la 8000 lei.

 

 

Produsele DJI sunt disponibile pentru achizitie in Romania de la F64 ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) si DronShop ( vezi oferta ) .  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).