Gimbalul pentru mirrorless DJI Ronin SC anuntat oficial – Rivalul lui Zhiyun WeeBill LAB

Ieri cei de la DJI au anuntat noul gimbal Ronin SC, acest nou model poate balansa o greutate maxima de 2 kilograme. Greutatea proprie este de doar 1.08 kilograme, iar dimensiunile acestuia sunt compacte, el putand fi demontat si depozitat. Am avut ocazia sa ma joc putin cu noul Ronin SC alaturi de Kai W si pot confirma ca este foarte usor si compact, foarte similar ca dimensiuni cu Zhiyun WeeBill ( review ).

 

Prin aplicatia de mobil cei de la DJI au adaugat functia Force Movement, care se foloseste de accelerometrul telefonului pentru a misca capul gimbalului. ActiveTrack 3.0 ofera posibilitate de urmarire a subiectilor din aplicatie si este smilara cu implementarea urmaririi subiectilor din drone ( DJI Mavic Air Review ). Aplicatia include si functie de motionlapse, timelapse si un mod de inregistrare al panoramelor.

 

DJI Ronin SC (2)

 

DJI Ronin SC vine la pachet cu suport pentru telefon, pentru a fi utilizat in loc de monitor de filmare, motor de follow-focus. Se poate obtine o autonomie maxima de 11 ore de utilizare.

 

Specificatii Cheie

 

  • Stabilizare pe trei axe ( Pan, Tilt si Roll );
  • Rotatie de 360° pentru fiecare axa;
  • Greutate maxima stabilizata: 2000 grame;
  • Greutate proprie: 1080 de grame;
  • Aplicatie de control DJI  compatibila cu iOS si Android;
  • Autonomie de pana la 11 ore in functie de incarcatura;
  • Functioneaza cu un acumulator Li-Polymer de 2450 mAh;
  • Conectivitate: Bluetooth 5.0 si Wi-Fi;
  • Dimensiuni pliat: : 220×200×75 mm;
  • Dimensiuni desfacut: 370×165×150 mm.

 

 

DJI Ronin SC (10)

Dimensiunile comparative cu un iPhone Xs.

DJI Ronin SC (8)

Continutul cutiei.

DJI Ronin SC (1)

Designul este prelut de la Ronin S, dar dimensiunile fiind mai compacte si greutatea cu 41% mai mica.

DJI Ronin SC (9) DJI Ronin SC (7)

Ronin SC cu un A7s II atasat.

DJI Ronin SC (5)

Intreg-ul setup in actiune.

DJI Ronin SC este un gimbal compact care are multe optiuni de oferit pentru cei care vor sa se apuce de videografie si productia de continut. Noul Ronin este compatibil cu aparate precum Sony A7 III ( review ), Sony A9 ( review ), Sony A7s II, Nikon Z6, Nikon Z7, Canon EOS R, Fujifilm X-T3 ( review ) si seria Panasonic GH.

Noul gimbal va fi disponibil in Romania incepand cu 27 iulie 2019, acesta avand un pret cuprins intre 1700 si 2200 lei. Va fi disponibil in pachetul standard si in pachetul extended cu motor de follow-focus. Noul DJI Ronin SC va fi disponibil la F64 ( vezi oferta ) si . Pentru acest gimbal se poate opta pentru garantia DJI CareRefresh care pentru 250 lei ofera protectie impotriva scaparilor accidentale.