DJI Ronin RS2 si RSC 2 – Doua noi gimbaluri competitive

DJI a anuntat in dimineata asta doua noi gimbaluri, mai exact este vorba despre DJI RS2 urmasul lui Ronin SS2 si RSC 2 acesta fiind urmas pentru Ronin SC ( vezi articol ). Ambele variante de gimbaluri  pot sutine acum mai multa greutate si vin cu functionalitati noi pentru integrarea in setup-ul actual de filmare. Piata de gimbaluri este aglomerata, iar cei de la DJI trebuia sa scoata modele noi care sa faca fata competitiei. De aceea lansarea acestor doua modele era iminenta.

 

Ronin RS2 in actiune.

 

Incepand cu Ronin RS2, acesta este un gimbal care poate sustine pana la 4.5 kilograme si are o autonomie de 12 ore. Exista si un mod de incarcare rapida care ofera 2 ore de autonomie in schimbul a doar 15 minute de incarcare. Gimbalul vine cu un mod de operare SuperSmooth pentru focalele de peste 100 mm. Toate axele lui Ronin RS2 sunt blocabile pentru un transport usor si sigur. Placa este compatibila cu sistemele Arca Swiss si Manfrotto. Ronin RS2 are o greutate de doar 1.3 kilograme si o constructie metalica. Noul Ronin vine si cu un ecran pentru vizualizarea parametriilor si chiar a unui mic preview din camera conectata la gimbal. Acest gimbal se poate conecta la ventuze de masina si alte accesorii cu ajutorul celor doi conectori RSA/NATO.

 

Rotita de control orizontala integrata in corpul gimbalului.

Manerul este detasabil pentru atasare pe drone sau masini.

Mai sus se poate observa ecranul/joystick-ul si butoanele separat pentru foto si video.

 

 

Ronin RSC2 este urmasul modelului Ronin SC. Acest model poate sustine acum 3 kilograme si ofera o capacitate de sustinere pentru un Panasonic S1H cu 24-70 mm atasat fara probleme. Constructia este metalica si la acesta si motorasele sunt acum mai puternice fara a avea impact asupra greutatii in sine a gimbalului. Design-ul este si el nou, iar acum RSC2 de la DJI are ecran pentru parametrii si mult alte imbunatatiri vizibile in fotografii. Acest Ronin RSC2 este un model care vine sa faca fata concurentei si sa se integreze cu ajutorul accesoriilor la nevoile utilizatorilor ocazionali si celor entuziasti. Autonomia de 12 ore este identica cu fratele mai mare, la fel si modul de incarcare rapide.

 

Ronin RSC2 are si el un ecran de parametrii si un joystick redesenat.

 

 

Ronin RS2 si RSC 2 vin cu design-uri cu totul noi si functii noi puse la punct care sa le faca sa iasa din multimea de gimbaluri aparute in ultima vreme. Ambele modele de Ronin vin cu noi moduri de captura, printre camere se numara:

 

  • Time Tunnel – Face un 360 de grade in timp ce face captura de tip hyper-lapse;
  • Flashlight – Gimbalul inclina camera in fata pentru ca utilizatorul sa foloseasca camera precum o lanterna;
  • One-Tap Portrait Mode – Orienteaza camera in mod portret pentru filmarea continutului pentru social media;

 

 

Ronin RSC 2 si noul sau design.

 

 

Ronin RS2 si RSC 2 sunt disponibile pentru precomanda incepand de astazi in toata lumea. Preturile in Romania incep de la 2199 lei pentru Ronin RSC 2 standard si 3899 lei pentru Ronin RS2 Standard, variantele Pro cu motorase de focus si alte prinderi costa ~3199 lei, respectiv 4599 lei. Gimbalurile actual si aceste noi modele sunt disponibile pentru comanda si precomanda la DronShop ( vezi oferta ) si F64 ( vezi oferta ). Link-urile din articol sunt de afiliere si ajuta la sustinerea activitatii de pe blog. Va Multumesc!