Ecosistemul Patona D-TAP ( BP-U100 si Adaptoare ) – Alimenteaza mai mult timp camera preferata

Multi dintre voi ati auzit de brandul de acumulatori Patona, iar in trecut am vorbit despre acest subiect AICI ( Incarcatoare ) si AICI ( acumulatori pentru Fuji si Sony ). In materialul de astazi am sa va povestesc/arat ecosistemul Patona D-TAP disponibil. Mai exact, am sa va vorbesc/arat cum functioneaza PATONA Platinum BP-U100 cu doi conectori D-TAP alaturi de cateva adaptoare pentru Fujifilm ( W126S ) – Sony ( FZ100 / FW50 ). Pe langa asta am aproape si un incarcator dublu pentru aceste echipamente. Scopul acestui sistem D-TAP este sa elimine necesitatea unei cantitati mari de acumulatori atunci cand filmati departe de priza. Cu un BP-U100 puteti prelungi autonomia continua la filmare/time-lapse de cam 4-6 ori in functie de acumulatorul camerei.

 

 

 

 

Pe scurt, acumulatorul PATONA Platinum BP-U100 vine cu o capacitate de 6900mAh / 99.4Wh  la 14.4V. Au prezente pe acestea 2 conectori x D-Tap: 14.4V / 2A si 1 x USB: 5 V / 2.1A. Pe langa, exista si un buton de verificare a nivelului de incarcare. Fizic, acest acumulator are dimensiuni similare cu un NP-F970 de 6600 mAh sau un incarcator dublu/triplu de la ei cu microUSB. Greutatea este de 494 grame si vine cu o carcasa solida din plastic si finisaje de calitate. Acesta este cel mai avansat acumulator BP-U din gama lor care poate alimenta prin D-TAP 2 camere simultan. Adaptoarele Patona D-TAP au fir spiralat si sunt realizate din plastic rigid. Aceste adaptoare sunt disponibile in format: LP-E6N / LP-E17 / LP-E8 ( Canon ) – NP-W126S ( Fuji ) – EN-EL14 / EN-EL15C ( Nikon ) si FW50 / FM50 / FZ100 ( Sony ).

 

 

In ultima perioada am folosit acumulatorii PATONA Platinum  BP-U100 cu adaptoare pentru FW50/ FZ100 si W126S pentru Fujifilm in loc sa uzez prematur si fara rost acumulatorii buni pentru deplasari. Experienta este una placuta si fara surprize neplacute. Totusi, mai multe despre asta in video de mai sus, dar si in randurile urmatoare.

 

Specificatii cheie PATONA Platinum  BP-U100

 

 • Format acumulator BP-U100;
 • Capacitate: 6900mAh / 99.4Wh / 14.4V;
 • Conexiuni: 2 x D-Tap: 14.4V / 2A si 1 x USB: 5 V / 2.1A;
 • Chimie acumulator: Li-Ion;
 • Dimensiuni: 104 mm ( Lungime ) x 68 mm ( Latime ) x 40 mm ( Grosime );
 • Greutate: 494 grame.

 

Specificatii cheie Adaptoare D-TAP

 

 • Cablu spiralat de ~40 cm;
 • Corp realizat din plastic mat si rigid;
 • Input: D-TAP 14,8 Volti;
 • Output: 7.4 Volti;
 • Greutate: ~50 grame.

 

Inspectie Vizuala

 

Cam asa se prezinta ambalajele pentru baterie/adaptoare si incarcator.

Cam atat de mare este fizic acumulatorul.

Iata si capacitatea si specificatiile cheie ale acumulatorului.

Seria Platinum este cea mai calitativa si avansata gama.

Asa arata si partea superioara cu porturile acumulatorului.

Adaptoarele D-TAP vin cu fir gros din cauciuc si spiralat.

Adaptoarele, in sine, sunt usor de folosit.

Adaptoarele D-TAP conectate la acumulator.

Incarcatorul de BP-U100 vine cu placi interschimbabile, incarcator auto de 12V si alimentator integrat.

Poate incarca 2 acumulatori BP-U100 in cam 5 ore.

 

 

Utilizare

 

Sistemul D-TAP este format din acumulatorii BP-U100 + adaptoare D-TAP si Incarcator. Acestea au un cost ”similar” cu 3-4 acumulatori originali de la producatori. Avantajul este ca celula mai mare este mai flexibila in utilizare pe mai multe sisteme de camere. Unde mai punem faptul ca produsul are o calitate similara/chiar mai buna ca bateriile originale ( ma refer la celulele lor ). Toate provenind de la Panasonic / LG Chemi sau Sanyo. Utilizarea acestui sistem adauga flexibilitate in viata persoanelor care au camere Fuji X-T3 / A7s / Nikon Z6 si altele compatibile cu adaptoarele. Utilizarea optima pentru acesti acumulatori este orientata cu precadere videografilor. Zic asta pentru ca setul ii va ajuta in urmatoarele scenarii:

 

 

 • Sa filmeze peste 1 ora fara intreruperi ( pentru schimbarea acumulatorului );
 • Sa aiba un Kit video de alimentare mult mai usor si cu posibilitate de transport mai flexibila datorita greutatii reduse si spatiului ocupat;
 • Sa faca timelapse-uri de durata medie fara intreruperi sau astrofotografie in medii reci si foarte reci;
 • Numai treaming cu camera in locatii fara curent sau filmarea de orice fel in locatii izolate fara echipament mult.

 

 

 

 

Constructia bateriei BP-U100 este una solida, carcasa acesteia fiind realizata din plastic solid si rezistent la zgarieturi. Capacelele captive pentru D-TAP sunt si ele din cauciuc rezistent si pare ca vor sta locului o lunga perioada. Imi place integrarea unui buton de verificare orientativa a capacitatii ( 4 led-uri care reprezinta 25% de capacitate ). Mi-ar fi placut sa vad o agatatoare pe carcasa acumulatorului pentru o prindere de trepied. De altfel, Patona Platinum BP-U100 se simte extrem de solid in mana si un acumulator de baza, cu conditia sa ai grija cum il incarci/descarci.

 

Adaptoarele D-TAP vin cu cablu spiralat de ~40 cm care se mai poate lungi lejer 20-25 cm in functie de nevoie. Bateria Dummy este din plastic, iar cablul este cauciucat, gros si pare sa dureze mult si bine. Incarcatorul de BP-U este solid si cu placute interschimbabile pentru a putea incarca direct si baterii FZ100 / W126S si altele. Produsele Patona vin cu o calitate buna a executiei in general si asta nu se schimba nici in acest caz.

 

 

Concluzie

 

Sistemul Patona D-TAP este foarte usor de folosit, ofera autonomie prelungita si flexibilitate de utilizare intre mai multe sisteme de camere. Pe viitor adaptoarele D-TAP vor fi prezente si cu standarde mai actuale pentru cele mai noi serii de acumulatori. Expansiunea ecosistemului este in plin avant. Constructia de calitate si preturile sunt destul de rezonabile, cea mai scumpa componenta fiind Acumulatorul BP-U100 ( 800-900 lei ) urmat de incarcator ( 220 lei ) si de adaptoare ( cam 90-100 lei ). Per total iesi la un pret 1300 lei pentru un acumulator care tine de 4-6 ori mai mult in cazul Fuji si 2-3 ori in cazul Sony.

 

Iata si un video cu sistemul D-TAP.

 

Sistemul Patona D-TAP nu este pentru toti fotografii/videografii, dar de multe ori merita sa ai in vedere un astfel de sistem ca mod de eficientizare a costurilor sau extindere a timpului de inregistrare video. Detalii complete gasiti si in video de mai sus. Echipamentele Patona sunt disponibile in Romania la eMAG ( vezi oferta )iShoot ( Vezi oferta si cele mai bune preturi ) – Photosetup ( Vezi Oferta ) si MyCenter24 ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).