EOS 1D X Mark III a fost ultimul DSLR Canon lansat – Era DSLR a apus in ochii Canon

In urma cu 1 an si ceva cei de la Canon anuntau EOS 1D X Mark III ( vezi material ), iar in urma cu o saptamana tot cei de la Canon au mentionat pe cale oficiala ca EOS 1D X Mark III a fost ultimul DSLR lansat. Seria EOS-1 a fost prezenta in viata fotografilor ( care au tras pe digital si film ) de peste 30 de ani.

 

Iata si declaratia oficiala

 

“In an interview with Yomiuri Shimbun, Canon’s Chairman and CEO Fujio Mitarai said that he would end the development and production of the flagship model of a conventional digital SLR camera a few years later, saying, “One for a mirrorless camera. It will become. Canon’s SLR flagship model is known as the “EOS-1” series, the first of which appeared in 1989. The latest model “EOS-1D X Mark 3” released in 2020 will be the last model in fact. (via Yomiuri)”

 

 

Din aceasta declaratie se intelege ca EOS 1D X Mark III va fi ultimul DSLR produs din aceasta faimoasa si performanta serie. Pana acum m-am jucat ocazional cu 3-4 modele din aceasta serie constant si pot sa zic ca la manevrabilitate si constructie aceste variante sunt TOP alaturi de Nikon D5/D6 si Olympus E-M1X ( vezi material ). Imi pare sincer rau ca DSLR-urile incep sa piarda teren, la final de zi ele raman mai ergonomice si putin mai durabile fata de camerele mirrorless actuale.

 

 

Dupa declaratia Canon pare ca cei de la Nikon sa vina sa anunte si ei ceva, mai ales ca in ultima vreme nu prea sunt comunicativi nici la nivel local/global. Cert este ca anul 2022 va fi unul interesant pentru DSLR-uri si mai ales pentru inovatiile de la viitoarele camere Mirrorless. Echipamentele Canon sunt disonibile in Romania la F64 ( vezi oferta ) Photosetup ( vezi oferta )FotoHobby ( vezi oferta ) si eMAG ( vezi oferta ). Toate link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar prin achizitia din ele ajutati functionarea blogului.

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).