EOS WebCam Utility – Foloseste camera Canon ca WebCam

Ieri Canon a anuntat disponibilitatea aplicatiei EOS WebCam Utility. Aceasta aplicatie permite posesorilor unei selectii de camere suportate sa fie transformate in camere web fara a fi nevoie de o placa de captura. Printre camerele compatibile se regasesc aparate DSLR, Mirrorless si o selectie redusa din seria PowerShot. Iata intreaga selectie de camere compatibile:

Canon EOS WebCam Utility - 0

Multi dnitre fotografi au aceste camere si acum le pot gasi o utilitate alternativa.

Calitatea imaginii cu camerele de mai sus va fi excelenta.

Avantajul utilizarii acestor camere este calitatea mult mai buna si separarea de fundal al obiectivelor luminoase. Majoritatea WebCam-urilor de pe piata neavand o asa calitate. In acest moment aplicatia este compatibila doar cu Windows, insa ar urma in curand si o varianta pentru sistemul MacOS.  EOS WebCam Utility  se poate descarca de AICI ( vezi link ) si se instaleaza foarte usor pe orice laptop/desktop cu sistem de operare Windows.

Cativa pasi pentru punerea in functiune:

 

Pasul 1 – Downloadeaza EOS WebCam Utility ( de aici ) si instaleaza-l.

Pasul 2 – Porneste camera compatibila Canon si seteaza rotita selectoare in modul film.

Pasul 3 – Seteaza expunerea corecta si conecteaza dupa camera prin cablul USB din cutie la calculator.

Pasul 4 – Deschide programul de streaming si selecteaza EOS WebCam Utility ca si sursa.

 

 

Asta este tot!!!

 

Canon EOS RP (14)

 

Canon a facut o miscare foarte inteligenta prin lansarea acestui program, mai ales pentru care detin unul din modelele amintite mai sus. In acest fel cei care au nevoie de o camera pentru streaming si web nu au nevoie sa investeasca in altceva. EOS WebCam Utility este in stadiu Beta, dar Canon lucreaza pentru perfectionarea aplicatiei si includerea a mai multor modele. Bravo Canon, acum asteptam aceeasi miscare si de la Nikon, Sony, Fujifilm si Olympus.

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).