Cum a fost la Wedd Camp 2016

Intre 28 si 29 iunie, la Zenith Conference & Spa Hotel a avut loc prima editie a conferintei fotografilor de nunta. Wedd Camp 2016 a fost un eveniment ce a reusit aproximativ 150 de fotografi de eveniment de top, atat din Romania, cat si din Europa. Este prima conferinta de talie mare din Romania, un eveniment dedicat socializarii intre fotografi si schimbului de idei de dezvoltare, poate chiar de lucru. Inca de la inceput am fost interesat de aceasta conventie si  am fost de accord sa scriu un articol de prezentare despre Wedd Camp 2016 ( articol ).

 

Pentru cei ce au ajuns in data de 27 iunie in Constanta, am fost asteptati la o intalnire unde urma sa ne cunoastem inainte de conventie. Aici am avut placerea sa cunosc toti lectorii, majoritatea lor fiind si organizatori in acelasi timp. Pe  toti acestia tin sa ii felicit pentru efortul de a pune pe picioare o conventie ce vrea sa lege cumva o comunitate puternica in Romania, pentru a schimba lucrurile in mai bine pe frontul fotografiei de nunta.

 

 

 

 

Iata programul conventiei pentru cele doua zile:

 

 

program wedd camp

Wedd Camp 2016 – Ziua 1

 

 

Nerabdator sa inceapa prima zi, am ajuns la Zenith – Conference & Hotel la prima ora, unde am fost intampinat de Gabriela Matei si Daniela Sterea, pentru a primi badge-ul de participare. Avand la dispozitie o bucatica de timp liber, am avut frumoasa surpriza de a cunoaste cativa cititori ai blogului, care si-au anuntat prezenta la conferinta. Este un lucru minunat sa vezi ca ceva asa de simplu ca acest blog, ajunge sa lege o pretenie intre oameni.

 

 

Andra si Marius Dragan ( amdragan.ro )

 

Au sustinut o prezentare buna, de unde am avut sentimentul de reconfirmare ca a fotografia mult si a valorifica momentele, nu este un lucru pe care doar eu il apreciez. Un alt aspect destul de important prezentat a fost importanta cunoasterii echipamentului foto. Ii felicit pentru prezenta lor la conferinta si participare, iar portofoliul lor poate fi vizionat AICI.

experienta wedd camp 2016 - 1

Narcis Tarcea ( imagia.ro )

 

Prezentarea lui Narcis m-a surprins extrem de mult, acesta fiind un fotograf extrem de talentat, iar un lucru de remarcat ar fi ca are in spate o organizare si un mod de functionare absolut inedit. Ne-a explicat in detaliu cum procedeaza el ca si workflow organizatoric. Din prezentarea lui am cules suficiente informatii care sa imi faca viata mai usoara in organizarea evenimentelor pe viitor. Mai surprinzator este ca el organizeaza un workshop ce abordeaza latura de business. Un om foarte pasionat si implicat, felicitarile mele, Narcis! Portofoliul lui poate fi regasit pe www.imagia.ro, un site absolut fara cusur din punctul meu de vedere.

 

 experienta wedd camp 2016 - 3

 

 

 

 

Irina Groza si Robert Trica ( Cromatica )

 

Prezentarea lor s-a invartit in jurul experientei de a fi fotograf, de la ce fotografiem pana la ce simtim. Un cuplu pasionat de fotografie si plin de imaginatie, iar portofoliul lor poate fi regasit pe www.cromatica.ro.

 

experienta wedd camp 2016 - 4

Marian Sterea – Prezentare si Live Shooting

 

 

Marian Sterea a tinut sa organizeze atat o prezentare, cat si un live shooting alaturi de un cuplu de modele. Intentia lui Marian a fost sa ne invete sa intelegem lumina, fapt ce ne ajuta sa facem fata diverselor situatii cu care ne-am putea confrunta: atat din interior cat si din exterior. Este o placere sa il vezi pe Marian povestind despre fotografie, se vede limpede pasiunea si determinarea sa. Shootingul Live a avut loc atat la interior cat si la exterior. A fost realizat cu ajutorul luminilor de la Dedolight. Portofoliul lui Marian este disponibil AICI.

 

experienta wedd camp 2016 - 5

Wedd Camp 2016 – Ziua 2

 

 

Dupa o prima zi fantastica, am revenit foarte optimist pentru a doua zi de Wedd Camp. Am avut mari asteptari si in aceasta zi si nu am fost dezamagit cu nimic.

Gabriela Matei si Marius Tudor

 

Am asteptat acesta prezentare de cand s-a anuntat Wedd Camp, Gabriela si Marius au un stil de fotografie simplu si bazat pe surprinderea emotilor autentice. Acest stil incerc sa il integrez de ceva vreme in fotografiile mele, iar cu ajutorul lor pot spune ca am pasit inainte. Va multumesc pentru inspiratie si informatii, portofoliul lor este disponibil pe photochic.ro.

 

experienta wedd camp 2016 - 6

Catalin Georgescu

 

Este un lector de care sincer nu am auzit pana acum, dar pe parcursul prezentarii mi-am dat seama ca este un fotograf foarte talentat si plin de inspiratie in multiplele genuri de fotografie pe care le practica. Fotografia de nunta nu este pasiunea lui numarul unu, dar prezentarea sa a fost neasteptat de interesanta si presimt ca il vom intalni si la  Wedd Camp 2017. Pe Catalin il puteti urmari pe facebook, el avand site-ul in lucru in acest moment.

 

experienta wedd camp 2016 - 7

Clare Louise ( Master Photographers Association )

 

 

Clare Louise este CEO la Master Photographers Association si a venit cu o poveste interesanta din viata ei. Ea s-a prezentat asa cum este in fata tuturor, cu cateva fotografii conceptuale inspirate din viata personala. O parte a prezentarii a continut si un discurs motivational. In linii mari a fost o prezentare decenta, iar portofoliul lui Clare poate fi vizionat pe www.clare-louise.com.

 

wedd camp 2016 - 1

Phillipe Nieus

 

 

Phillipe a avut o prezentare haioasa, initial a incercat sa se faca placut doar prin vorbe. Ce m-a captat la el a fost locul de unde isi gaseste inspiratia, si anume din desenele animate. Prezentarea lui a curpins cateva secvente scurte, apreciate de el. La final fotografiile prezentate au fost neasteptat de energice si originale. Portofoliul lui poate fi regasit pe www.philippenieus.com

 

DSC02072

Daniele Vertelli

 

 

Daniele Vertelli a fost cel mai asteptat lector strain la Wedd Camp 2016, el fiind un fotograf si o personalitate de exceptie. A inceput prezentarea cu o poveste artistica, asociata cu locul unde a crescut, iar abia la final  am ajuns sa vedem fotografiile realizate de el. Un fotograf excelent, pasionat de arta si frumos, ma bucur enorm ca am avut ocazia sa asist. Portofoliul lui Daniele poate fi vazut pe www.danielevertelli.com

DSC02079

Wedd Camp 2016 a fost locul unde m-am simtit ca acasa, asadar tin sa multumesc tuturor organizatorilor si participantilor pentru interesul de a ne intari comunitatea fotografilor de nunta din Romania. Cu siguranta voi reveni si anul viitor cu cea mai mare placere!

 

Ne vedem la Wedd Camp 2017