Filmele Fujifilm au preturi mai mari cu pana la 60%

Printre pasionatii de fotografie digitala exista si o multime care inca trag pe film. In ultimii ani fotografia pe film a devenit mai populara la nivel global. Tot de cand s-a intamplat acest lucru, cei de la Fujifilm si Kodak au crescut preturile destul de mult. Recent cei de la Fujifilm au anuntat noi scumpiri de 20 pana la 60% pentru filmele foto si pana la 20% pentru hartie.

 

 

Fiind un pasionat ocazional de fotografie pe film mai stiu preturile filmelor din trecut, iar in acest moment un banal Fujicolor C200 are un pret mediu de 32-39 Lei. Un pret astronomic versus 15-19 lei cu cat se gasea acum cativa ani. Acesta este numai un exemplu popular, pentru ca variantele Provia/Velvia au si ele preturi minime de 60-80 lei.

 

 

Nici in tabara Kodak preturile nu stau mai bine pentru ca un banal de Kodak Gold a ajuns sa coste 35 lei, iar in anii trecuti se gasea cu maximum 19 lei. Pe langa scumpirile astea, pare ca si hartia foto s-a scumpit alaturi de chimicalele pentru cei care developeaza acasa. Aceste scumpiri se datoreaza cererii mari, spun producatorii care in conexiune cu pandemia amplifica fenomentul, dar miroase si putin a oportunism.

Macar preturile camerelor pe film sunt mai mici si acestea au ajuns sa se gaseasca pe toate drumurile. Dar este clar ca pasiunea de a fotografia pe film este din ce in ce mai costisitoare, iar cei care sunt la inceput de drum vor fi usor descurajati, probabil. Astfel de scumpiri vor face pe multi sa aprecieze mai mult fotografia pe film si sa se gandeasca si mai tare inainte de a declansa.

 

Pentru cei pasionati de film care vor sa pandeasca stocuri pot achizitiona/developa filme la F64 ( vezi oferta )FotoHobby ( doar filme )Filme pe Faza ( vezi oferta ) si GrainLab ( vezi oferta ).

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).