Fujifilm X-H2 a sosit – APS-C cu 40 megapixeli si Senzor X-Trans nou-nout! – Shutter electronic de 1/180.000

Fujifilm X-H2 tocmai ce a fost anuntat in aceasta noapte alaturi de un 56 mm F1.2. Noua camera APS-C vine cu un senzor nou, denumit X-Trans CMOS 5 HR. Acesta are o rezolutie de 40 megapixeli ( cam mult pentru un APS-C, totusi ). Senzorul, cu ajutorul stabilizarii de imagine pe 5 axe, ofera functia Pixel Shift Multi-Shot – care combina 20 cadre pentru a obtine rezolutii mai mari. Fujifilm X-H2 este o camera de mare rezolutie cu utilizari specifice. Shutter-ul electronic a fost imbunatatit si poate ajunge acum pana la 1/180.000s. Cel mecanic este de 1/8000s, iar sincronizarea mecanica cu blitul ramane la 1/250s.

Pe langa inregistrarea la 40 megapixeli, senzorul X-Trans CMOS 5 HR poate inregistra secvente 8K la 30 fps ( 4:2:2 ). Asta se intampla in 4 formaturi AppleProRes ( ProRes 422 HQ, ProRes 422, ProRes 422 LT si ProRes 422 Proxy ), lucru impresionant pentru un Fujifilm :D. Cu F-Log2 flat se poate inregistra cu pana la 13 stopuri de gama dinamica. Cu ajutorul lui FAN-001 X-H2 si X-H2s pot inregistra o durata mai mare de timp fara intreruperi. Acesta se alimenteaza din camera si imbunatateste performanta de inregistrare.

 

 

Procesorul de imagine X-Processor 5 cu deep-learning ajuta in procesul de autofocus si tracking al subiectelor ( atat pe foto, cat si pe video ). Sistemul de focus are 425 de puncte selectabile. Inregistrarea materialelor se face pe un slot CFexpress TypeB si un SD UHS-II. Este nevoie de memorie rapida pentru inregistrarea 8K ( de preferat CFX Type B ). Printre altele, mai merita mentionat ca Fujifilm X-H2 vine cu o constructie din magneziu durabila, are un ecran de 1.6 milioane de pixeli si un EFV de 5.6 milioane de pixeli cu 120 Hz rata de refresh. Izolarea impotriva intemperiilor este prezenta si permite utilizarea in cele mai diverse conditii.

 

Partea de conectivitate si de stocare este una cuprinzatoare si competitiva.

Grip-ul pare sa fie si el cuprinzator si ergonomic.

 

Fujifilm X-H2 este un mirrorless APS-C orientat catre cei care vor sa filmeze la 8K si sa poata edita ceva mai mult datorita Apple ProRes. Rezolutia de 40 megapixeli nu il va face vreun campion ISO, dar cu luminile potrivite, cadrele vor fi foarte reusite, nu de alta, dar procesarea si senzorul sunt noi si promit multe pe hartie. Peste hotare, noua camera este asteptata sa vina pe finalul lunii Septembrie la un pret de 2000$, iar pe rafturile locale, fara 2400$ nu va fi disponibila, iar ca data, nu mai devreme de Noiembrie. Echipamentele Fujifilm sunt disponibile in Romania la F64 ( vezi oferta )Photosetup ( vezi oferta ) si FotoHobby ( vezi oferta ).Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).