Aplicatia FUJIFILM X Webcam – Transforma-ti GFX-ul in cel mai scump webcam

De curand vorbeam despre aplicatia EOS webcam ( vezi articol ), iar astazi cei de la Fujifilm au anuntat propria lor varianta. Se numeste Fujifilm X Webcam si este compatibila cu 9 camere foto mirrorless din gama. Printre acestea se numara 3 camere GFX si 6 din seria X. Mai exact este vorba despre GFX 50S ( vezi review ), GFX 50R si noul GFX 100.  Seriile X-H, X-T si X-Pro sunt si ele include, dar sunt un total de 6 modele.

 

 

FUJIFILM X Webcam

Lista completa de camere compatibile. Daca ai X-T30 sau alte modele mai vechi nu se pot folosi inca cu aceasta aplicatie.

Totusi pe partea de compatibilitate ma astept ca Fujifilm sa integreze mai multe optiuni, pentru ca nu toata lumea are camerele din lista de mai sus. De mentionat mai este ca aceasta aplicatie este compatibila in acest moment doar cu Windows. Suportul pentru MAC OS urmand sa fie adaugat ulterior.  Ramane de vazut ce update-uri va primi aplicatia in viitorul apropiat si daca Fujifilm tine cont de clienti lor cu camere mai accesibile.

GFX 50S

Cativa pasi pentru punerea in functiune:

 

Pasul 1 – Descarca FUJIFILM X Webcam ( de aici ) si instaleaza-l.

Pasul 2 – Modifica parametrii camerei conform imagini de mai jos.

 

 

FUJIFILM X Webcam 2

 

 

 

Pasul 3 – Seteaza expunerea corecta si conecteaza dupa camera prin cablul USB din cutie la calculator.

Pasul 4 – Deschide programul de streaming si selecteaza camera Fujifilm ca si sursa.

 

 

 

Am sa revin si cu un tutorial video pe tema asta alaturi de Fujifilm X-T3 ( vezi review ). Fujifilm ofera dupa cei de la Canon si ei posibilitatea sa folositi camerele existente compatibile ca un webcam de calitate superioara pentru teleconferinte cu clientii. Daca atasati pe camera un 50 mm f2 spre exemplu, separarea subiectului de fundal va fi pronuntata si calitatea imaginii va fi mult mai buna. Un avantaj exponential mai mare fata de camerele traditionale. Bravo Fujifilm si Canon, acum asteptam aceeasi miscare si de la Nikon, Sony si Olympus. Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).