XF 50mm F1.0 R WR este cel mai nou obiectiv de la Fujifilm

Fiind posesor de X-T3 ( vezi review ) de la aparitie nu am cum s anu ma bucur cand se lanseaza optica noua pentru el. Astazi cei de la Fujifilm au anuntat noul XF 50mm F1.0 R WR, acesta este un prime foarte luminos care promite un bokeh excelent si o viteza de focus rapida. Acest obiectiv a tot fost zvonit d eceva vreme si iata ca astazi a fost anuntat oficial. Acest XF 50mm F1.0 R WR este obiectivul cu numarul 35 dezvoltat pentru montura Fuji X. Constructia este metalica si izolata cu garnituri impotriva apei si a prafului. Este realizat sa poti fotografia chiar si la temperaturi de -10 grade celsius.

 

 

Optica in sine a obiectivului este formata din 12 elemente aranjate in 9 grupuri. Motorul de autofocus alaturi de X-T3 sau X-T4 poate focaliza la – 7EV ( pe intuneric sub clar de luna ). Distanta minima de focus este de 70 cm, iar filtrele compatibile cu acest obiectiv sunt de 77 mm. Dupa cum am spus constructia este metalica, iar alaturi de cele 12 elemente din sticla, noul Fujifilm XF 50mm F1.0 R WR cantareste 845 de grame.

 

 

Fujifilm XF 50mm F1.0 R WR este un prime orientat catre fotografia de portret si celor care iubesc focala de 50 mm. Se mai poate realiza fotografie de strada si produs cu acesta. Acest obiectiv alaturat unui Fujifilm X-T3/4 sau X-Pro 3 va produce rezultate cel putin excelente ca si calitate si bokeh. Ramane de vazut totusi cum se comporta in testele realizate pe teren. Dimensiunile obiectivului nu sunt tocmai mici, cel putin dupa standardele cu care suntem obisnuiti de Fuji.

 

XF 50mm F1.0 R WR atasat pe un Fujifilm X-T4 arata destul de impunator.

 

 

 

Noul Fujifilm XF 50mm F1.0 R WR se anunta a fi un obiectiv cu mult potential. Acesta urmand sa fie disponibil incepand cu aceasta toamna ( data incerta in acest moment ) la un pret de ~7500 lei in Romania. Un pret destul de mare, dar ramane de vazut de ce este capabil. Echipamentele Fujifilm sunt disponibile in Romania la F64 ( vezi oferta )Photosetup ( vezi oferta ) si FotoHobby ( vezi oferta ).Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).