Godox MF12 – Un sistem modular de blituri macro universal compatibile

Godox a ajuns sa fie un producator important pe piata bliturilor de camere DSLR si Mirrorless. Nu sunt un producator de top, dar ofera calitate peste medie pentru cei ce cauta lumina flash pentru camera foto. In ultimii ani au fost ocupati cu bliturile monobloc din seria AD ( vezi ultima lansare ). De curand au anuntat primul lor blit Godox MF12 care se poate configura alaturi de un braket circular in jurul subiectului pentru a obtine imagini de aproape si iluminate uniform. Modulul Godox MF12 este compatibil cu sistemele Nikon, Sony, Canon, Fujifilm, Olympus si Panasonic. Se poate declansa cu ajutorul unitatilor Godox XPro, X1, X2.

Se pot atasa maxim 6 blituri Godox MF12 dupa cum se poate observa si in imagine. Acest sistem ingenios ofera posibilitate de utilizare a celor patru flash-uri si in alte setupuri nu doar pentru macro. Autonomia unui flash este data de un acumulator reincarcabil care ofera pana la 500 declansari la 1/1. La putere maxima reincarcarea se face in 1/7 secunde, iar incarcare bateriei interne se poate face si prin USB-C. Restul specificatiilor le gasiti mai jos, dar cert este ca cei de la Godox au gasit o solutie desteapta de a veni in ajutorul fotografilor care mai fac si macro ocazional.

 

 

Specificatii cheie Godox MF11

 

 • Numar Ghid: 16;
 • Durata Flash: 1/1200 to 1/34000 Secunde;
 • Reincarcare flash: intre 0.01 si 1.7 Secunde;
 • Ajustare putere intre 1/128 si 1/1;
 • Lumina de modelare inclusa;
 • Declansare Radio ( TTL/Manual pe 32 de canale cu 5 grupuri );
 • Acumulator reincarcabil pentru 500 declansari 1/1;
 • Reincarcare prin USB-C;
 • Bracket circular
 • Dimensiuni: 81.0 x 76.5 x 64.3 mm;
 • Greutate: 144 grame.

 

Blitul vine la pachet cu patina normala pentru utilizare individuala.

Control-ul setarilor se face cu rotita si cateva butoane.

Exista chiar si un ecran mic.

 

Cam asa arata cele 6 blituri orientate in jurul adaptorului.

 

Godox MF12 este un blit compact care in combo de 4 sau 6 unitati va oferi putere suficienta pentru o multime de subiecte fotografiate cu obiectiv macro. Godox vinde un blit la ~110$, iar un combo de 2 cu filtre si alte accesorii la 250$. Totusi un setup complet de 4 blituri cu inel adaptor, declansator si alte accesorii duce cam pe la 700$ lejer, dar putand fi folosite si in alte scenarii nu este chiar atat de mult. In Romania aceste produse urmeaza sa fie disponibile curand.

 

Produsele Godox sunt disponibile in Romania la F64 ( vezi oferta ) si Photosetup ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul ( daca doriti ). Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).