Standardul HDMI 2.1 finalizat – Suporta rezolutie 10K si 8K HDR la 60 fps

HDMI forum a anuntat de curand specificatiile complete pentru standardul HDMI 2.1. Standardul suporta o rezolutie maxima de 10K sau 8K HDR fara compresie. Standardul paveaza drumul pentru consumatori in ani ce urmeaza, urmand ca acesta sa fie integrat in camere video, dslr, mirrorless si alte produse pentru consum multimedia.

Iata specificatiile oficiale:

 

  • Rezolutie video 10K ( 30 fps ), 8K HDR fara compresie la 60 fps, 4K la 120 fps;
  • Modul HDR asigura afisarea cadrelor cu detalii, luminozitate, contrast si culori optime;
  • Cablul Ultra High Speed HDMI ofera o banda de 48 GBps;
  • eARC simplifica conectivitatea si ofera sunet in cele mai avansate formate de calitate;
  • Rate de refresh imbunatatite pentru o fluiditate sporita. Variable Refresh Rate (VRR) elimina si reduce lag-ul la fiecare cadru pentru gaming fluid si detaliat. Quick Media Switching (QMS) este un mod de refresh pentru filme si secvente video, reduce din cadrele negre inainte de inceperea rularii continutului. Quick Frame Transport (QFT) reduce latenta dintre cadre pentru o exprienta VR desafarsita.

 

HDMI 2.1

 

Lista completa cu specificatii pentru HDMI 2.1 va fi realizata in trimestrul I~III al anului 2018. Integratorii vor incepe productia de echipament cu HDMI 2.1 cel mai probabil in 2019. Voi actualiza articolul pe masura ce alte informatii apar.

Standardul HDMI 2.0 este disponibil in acest moment, dar nu multe produse multimedia sunt compatibile in acest moment. Cablurile HDMI 2.0 sunt disponibile AICI, pentru a va face o idee.