Prezentare HPRC 2300 – Geanta rigida cu interior pentru Atomos Ninja V

HPRC produce alaturi de Peli/SKB/Nanuk case-uri rigide de calitate pentru depozitarea echipamentelor foto si video. Este primul producator care are sediul central in Europa ( mai exact in Italia ). Produsele sunt fabricate tot in Italia, la fel cu face si Manfrotto. Ultimul produs HPRC testat a fost platforma de laptop 0500 ( vezi review ). In articolul de astazi am sa va prezint modelul HPRC 2300 cu interior custom realizat special pentru Atomos Ninja V. Interiorul este detasabil, dar farmecul acestuia este taierea laser si etichetarea, pentru organizarea unui kit complet format dintr-un Ninja V si multe accesorii.

 

Ambalajele HPRC sunt reciclabile si realizate din carton reciclat.

 

Dupa cum am spus, HPRC este un producator Italian de hardcase-uri realizate cu materialul lor TTX01 ( patentat ). Acesta ofera protectie impotriva apei, prafului cu ajutorul garniturilor desigur, dar fereste echipamentul de vibratii si socuri mecanice extreme. TTX01 este un material elastic care disipa socurile/vibratiile pe langa echipament. Protectia oferita de un hardcase este formidabila, indiferent de firma producatoare, mai ales pentru cei dintre voi care tranzitati constant cu echipamentul dintr-o locatie in alta. Doar asa va asigurati ca nimic nu se va intampla cu el pe timpul transportului ( la curier sau in masina personala ).

 

Specificatii Cheie HPRC 2300

 

  • Realizat din otel si policarbonat;
  • Permite depozitarea unui kit complet Atomos Ninja V datorita interiorului custom;
  • Maner cauciucat si valva de presiune automata;
  • Dimensiuni interne: 304 x 231 x 137 mm;
  • Dimensiuni externe: 335 x 289 x 155 mm;
  • Greutate: 1.9 kilograme.

 

 

Inspectie Vizuala

 

Platforma HPRC 0500 sustine HPRC 2300.

Laterala carcasei HPRC 2300.

Pe spate se gasesc si 4 picioruse din material TTX01.

Balamalele vazute de la exterior ( acesta sunt ranforsate ).

Carcasele HPRC cu interior pre-taiat vin cu manere galbene.

Valva de presiune automata.

Clemele de etansare au langa ele inele de securizare cu lacate cu fir metalic.

Balamala vazuta de la interior.

Diagrama cu fiecare locas pre-taiat pentru interior.

De sus se vad exact taieturile pentru echipament, fiecare dintre locasuri este etichetat.

 

 

Utilizare

 

HPRC 2300 pentru Ninja V reprezinta o solutie sigura si organizata pentru transportul recorderului de 5 inch de la Atomos. Dupa cum se poate observa si in imaginea de mai sus, interiorul este realizat din spuma taiata laser si fiecare locas este etichetat pentru o organizare optima. Geanta rigida de la HPRC fereste recorderul de praf, apa si socuri mecanice severe in timpul transporului. HPRC 2300 are dimensiuni compacte si este disponibila si in varianta standard pentru a putea adapta interiorul la drone precum DJI Mavic Air 2 ( vezi articol ).

 

Asa arata HPRC 2300 incarcat cu kit-ul Atomos Ninja V.

Pe langa recorder mai incap 4 baterii + cabluri si 3 SSD-uri standard.

Taieturile in burete sunt precise si ofera o protectie optima a echipamentului.

Peste burete este aplicata si o plansa din plastic unde au fost imprimate denumirile si modelul.

Distanta intre taieturi este rezonabila si asta ofera protectie mai buna impotriva vibratiilor.

Interiorul este acoperit si de un capac din spuma care sigileaza frumos interiorul ( nu permite miscarea accesoriilor ).

 

 

Constructia lui HPRC 2300 este una solida realizata din rasina elastica. Capacul si baza sunt unite de o balama rigida care are pini de otel inoxidabil rezistenti. Garnitura de ermetizare este dispusa in marginea capacului si preseaza pe rama bazei pentru o etansare eficienta. Manerul este ergonomic si cauciucat pentru o usurinta de transport. Valva egalizeaza automat diferenta de presiune dintre interior si exterior, iar pe langa asta si aceasta este waterproof. Balamalele sunt usor de desfacut si alaturi de ele exista doua inele pentru securizarea case-ului cu lacate cu cifru.

 

Concluzie

 

HPRC 2300 este un case compact care vine cu interior custom pentru posesorii de Atomos Ninja V. Acest recorder este popular si merita sa aibe solutia proprie de transport si proprie. Pe langa recorder incap o multime de baterii si SSD-uri suplimentare + cabluri, pentru a avea un kit excelent de productie video oriunde te-ai afla. Constructia carcasei este solida si protejeaza investia de la interior de orice elemente. Folosind acest case de cam 4 luni de zile, ma declar foarte multumit si ma pot aventura cu echipamentul in cele mai dificile medii alaturi de acesta.

 

 

HPRC 2300 cu interior custom pentru Ninja V are un pret de ~462 lei in varianta cu spuma personalizabila, iar varianta cu interior custom poate fi comandata pentru un pret de ~800 lei. Pe stoc gentile rigide se gasesc la WestBuy.ro ( vezi oferta completa HPRC ).

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).