Raidsonic ICY BOX IB-880 in test

Raidsonic Icy Box IB-880 poate citi si scrie in acelasi timp 4 carduri SD/micro SD si 3 stickuri de memorie USB. Poti conecta simultan un mouse, o tastatura sau un HDD extern alaturi de 4 carduri de memorie de la 4 aparate foto diferite. Este un produs unic, ce a captat atentia inca de la lansarea oficiala. Cei de la Raidsonic au fost suficient de amabili sa trimita un exemplar pentru test. Acest produs este o solutie ideala de birou, pentru fotografi ce detin doua sau mai multe aparate foto DSLR cu slot Dual SD, in special modelele Nikon D7000/D7100/D7200/D610 si D750. Acest produs vine si cu posibilitatea de alimentare de la retea pentru a putea functiona cu toate sloturile si porturile fara intreruperi. Prin porturile USB 3.0 si 2.0 se pot reincarca telefoane mobile si alte dispozitive.

 

 

Specificatii cheie:

 

 • 4 sloturi pentru carduri SD (2x USB 3.0 + 2x USB 2.0);
 • 3 porturi USB ( 1x USB 3.0 + 2x USB 2.0);
 • Interfata USB 3.0 pentru conectarea la PC;
 • Plug & Play;
 • Poate citi si scrie pe 7 dispozitive simultan;
 • Suporta carduri SD/SDHC/SDXC/MicroSD/MicroSDHC de maxim 128 Gb fiecare;
 • Alimentare de la retea (disponibila separat);
 • Greutate: 86g
 • Dimensiuni: 4 x 7.2 x 4.3 cm

 

 

Inspectie Vizuala

ICY BOX IB-880 (4)

Cei de la Icy box folosesc inca ambalaje cu design clasic.

Specificatiile sunt ilustrate direct pe ambalaj.

ICY BOX IB-880 (5)

In cutie regasim cablu rigid USB 3.0 alaturi de cititor.

In partea din fata regasim cele 3 porturi USB ( 1 x USB 3.0 si 2 x USB 2.0 ) alaturi de led-ul de activitate.

In partea inferioara putem observa doua picioare aderente, pentru fixarea pe orice suprafata.

ICY BOX IB-880 (6)

Iata interfata de conectare USB alaturi de portul de alimentare directa de la retea.

In pachet nu se regaseste un alimentator de retea.

ICY BOX IB-880 (1)

Iata cele 4 sloturi de carduri SDHC/SDXC.

Putem copia/scrie din cele patru sloturi simultan.

 

Utilizare

 

Cititorul de carduri are o constructie solida, avand o margine exterioara din aluminiu foarta usoara si rezistenta. Partile superioare si inferioare sunt confectionate dintr-un plastic dur, imbinarea celor doua suprafete este realizata foarte bine, nu exista nici un joc sau aliniere necorespunzatoare. Este fara doar si poate un produs de calitate, iar portabilitatea data de dimensiunile mici, face din acest cititor partenerul ideal de birou si chiar de vacanta.  In vacanta putem incarca telefonul si camerele foto prin intermediul porturilor USB integrate, acest lucru fiind posibil simultan copierii imaginilor de pe un card de memorie.

 

Icy Box IB-880 este un produs destinat si fotografiilor cu doua DSLR-uri cu slot dublu de memorie sau celor ce detin in trusa foto o combinatie de DSLR + mirrorless si o camera de actiune. Copierea simultana pe cele 4 sloturi este un avantaj de luat in considerare atunci cand achizitionam primul cititor de carduri. Porturile USB sunt si ele o dotare binevenita pentru cei ce vor sa copieze fotografiile direct de pe card pe un hard disk extern sau o memorie flash.

 

 

Performanta

 

Icy Box IB-880 vine cu suficiente sloturi de carduri si porturi USB, dar trebuie luat in calcul ca fara alimentarea suplimentara, nu poate avea performanta de top si stabilitate in timpul copierii pe cele 7 interfete simultan. O singura conexiune de date nu avantajeaza transferul de top in paralel. Daca este folosit ca un cititor de carduri cu cele 4 sloturi simultan va face fata decent printr-un singur cablu ce alimenteaza si permite transferul datelor. Pentru porturile USB este valabil acelasi lucru, dar nu combinarea tuturor sloturilor.

 

card reader

Iata 4 carduri de memorie si trei sticuri conectate simultan.

Iata cateva teste alaturi de cititorul de carduri:

 

Hyper X Savage

Iata performanta maxima masurata de CrystalDisk Mark 5 prin portul USB 3.0 al hub-ului.

Teste realizat alaturi de memoria externa HyperX Savage USB de 128 Gb ( review ).

transcend U3

Test de performanta masurat prin intermediul slotului de card USB 3.0.

Alaturi de cardul de memorie Transcend SDXC/SDHC UHS-II U3 ( review ).

Aceste doua teste au fost realizate cu cele mai rapide carduri si memorii externe pe care le am, pentru a vedea diferenta de performanta fata de atasarea lor directa de un port USB din placa de baza. Diferentele sunt nesemnificative in cazul memoriei externe, dar in cazul cardului de memorie sunt diferente de performanta, deoarece IB-880 nu este compatibil cu noul format UHS-II, neavand setul suplimentar de contacte.

Iata un test de transfer folosind cele 4 sloturi de card SD:

Icy Box IB-880 (3)

Am transferat simultan un folder cu 5,5 Gb de fisiere RAW pe toate cele 4 carduri.

Pentru test am folosit: 2 x San Disk Extreme 90 Mb/s in porturile USB 3.0 SD si 2 x Transcend SDXC/SDHC UHS-II U3 in porturile USB 2.0 SD.

Icy Box IB-880 (2)

Iata vitezele de transfer pe cele 4 sloturi de card.

Avem o viteza de transfer insumata de aproximativ 132 Mb/s.

O performanta decenta pentru un singur port USB 3.0, avand o conexiune directa cu doua porturi pe placa de baza am fi obtinut o performanta dubla fara probleme.

 

 

 

Concluzie

 

Icy Box IB-880 este primul cititor de carduri cu patru sloturi si trei porturi USB disponibil pe piata din Romania. Toate acestea ofera acestui produs o valoare in plus, atat la birou cat si in deplasare. Constructia este una de top, iar dimensiunile reduse il fac perfect pentru bagajul de vacanta. Performantele acestui produs sunt bune atat pe porturile USB cat si pe sloturile cardurilor de memorie. Dimensiunea maxima acceptata a cardului pe slodurile SD este de 128 Gb. Singurul lucru dezamagitor este lipsa unui incarcator de retea inclus la achizitie, pentru o stabilitatea in cazul utilizarii in paralel al tuturor porturilor. Cablul de date putea fii si el unul cu doua intrari USB 3.0, pentru o performanta de transfer imbunatatita. Raidsonic Icy Box IB-880 este disponibil la F64 la un pret de 199 lei, un pret echilibrat pentru raportul calitate/performanta oferit.

 

 

PRO

 • Constructie excelenta;
 • Performante decente;
 • Compact si usor;
 • Port de alimentare de la retea;
 • Raport calitate/pret ideal.

 

Contra

 • Vine fara incarcator de retea;
 • Nu este compatibil cu standardul UHS-II.

 

Icy box 2