,

Canvas Focus Review – Carduri Compact Flash accesibile pentru camere DSLR

Share

Despre seria de carduri SD Kingston Canvas am discutat tot discutat in ultimii ani. In articolul de astazi am sa va povestesc despre experienta mea cu noul model Canvas Focus. Acest card vine exclusiv in format CompactFlash si este destinat pentru fotografii/videografii cu aparate compatibile. Viteza de scriere declarata este de 130MB/s in timp ce citirea se face cu maxim 150MB/s. Declaratiile de performanta ofera viteza suficienta pentru fotografia de sport/wildlife alaturi de aparate foto DSLR de top. Canvas Focus este disponibil  in capacitati de 128 si 256 GB.

 

Canvas Focus este un CompactFlash cu certificare UDMA 7 si VPG 65 ( Video Performance Guarantee 65 MB/s la scriere ). Certificarile indica o garantie de functionare cu cele performante camere video de pe piata. In anul 2020 cardurile Compact Flash mai exista datorita DSLR-urilor dedicate profesionistilor. Putine camere s-au lansat in 2019 si 2020 cu un astfel de slot.

 

 

Specificatii cheie Canvas Focus

 

 • Viteza de 130 MB/s la scriere si 150 MB/s la citire;
 • UDMA 7 si certificare VPG 65 ( Video Performance Guarantee);
 • Disponibil in capacitati de 128 si 256 GB;
 • Rezistenta la socuri, vibratii, umezeala, raze-x si variatii de temperatura;
 • Dimensiuni: 36.4 mm x 42.8 mm x 3.3 mm;
 • Greutate: 7 grame.

 

 

Inspectie Vizuala

 

DSC01246

Ambalajul este similar cu cel al cardurilor SD.

Certificarea VPG 65 si UDMA 7 sunt doua indicii ale performantei.

DSC01270

Design-ul etichetei aduce in secolul 21 cardurile Canvas, culorile vii atragand privirile.

Kingston Canvas Focus (9)

Spatele cardului are o eticheta pentru marcarea cardului cu o semnatura.

Kingston Canvas Focus (10)

Cei 48 de conectori.

DSC01286

 Kingston Canvas Focus (18)DSC01261

Canvas Focus transportat intr-un portofel rigid de Pelican sau un portofel textil ThinkTank Secure PocketRocket.

 

 

Utilizare si Performanta

 

Cardul  CF Canvas Focus este potrivit pentru utilizarea alaturi de Nikon D810/D850/D4/D5, Canon 5D Mark III/VI, 1Dx, 1Dx mark II. Cardurile CF fiind dedicate mai mult camerelor profesionale lansate in ultimii 2 ani. Viteza de scriere declarata este suficient de mare, pentru a face fata rafalelor de 10-12 FPS de la DSLR-urilor de Top de la Canon si Nikon. Inregistrarea video 4K este si ea posibila, dar fotografierea in rafala este principala provocare pentru astfel de carduri.

 

Avantajul cardurilor CF este ca nu sunt la fel de fragile ca cele SD, grosimea acestora si dimensiunile mai mari le fac mult mai rezistente la impact. Constructia cardului Canvas Focus este solida si imi aminteste de seria veche de CF-uri Kingston Ultimate de 266X.

 

 

Cateva teste de performanta:

 

 

Testele au fost realizate cu ajutorul cititorului Kingston FSR-HS4, pentru a stoarce maximul de performanta din aceste carduri. Doua teste sintetice si un test real de transfer al datelor sunt suficiente pentru aflarea performantelor.

 

 

Crystal 6 Canvas React

Testele sintetice indica o performanta consistenta si apropiata de specificatiile producatorului.

transfer

Transferul de pe un Samsung 970 Pro ( review ) pe Canvas Focus se face cu o viteza medie de ~125 Mb/s.

 

 

Concluzie

 

Kingston Canvas Focus este o noua serie de carduri CF dedicata fotografilor profesionisti care inca trag pe aceste medii de stocare. In ziua de astazi cardurile SD au ajuns o alternativa mai compacta si mai performanta. Canvas Focus ramane o optiune performanta si mult mai rezistent fizic, datorita dimensiunilor mai mari. Performantele oferite de card sunt suficiente pentru fotografia in rafala la evenimente  sportive si in fotografia wildlife. Inregistrarea video 4K este si ea posibila, iar certificarea VDG 65 ofera aceasta garantie viitorulor consumatori.

 

Canvas Focus este disponibil in Romania la un pret mediu cuprins intre 340 si 580 lei in functie de capacitate. Cardurile sunt disponibile pentru achizitie la F64 ( vezi oferta )PC Garage ( vezi oferta ). Preturile sunt rezonabile, pentru performantele oferite de producator.

 

PRO

 

 • Performanta buna.
 • Constructie solida.
 • Raport pret/performanta imbatabil.
 • Design nou.
 • Disponibil doar in doua capacitati.

 

Contra

 • Lipsa unui program de recuperare proprietar Kingston.

 

 

BestBuy - Canvas Focus

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut