Laptopurile Gigabyte Aero 15 OLED si 17 pentru creatori au venit in Romania

In ultimul an fotografii, videografii, designerii, editorii si alte persoane care activeaza in mediul vizual s-au bucurat de o multime de laptopuri dedicate lor. Cei de la Gigabyte au pus la vanzare saptamana aceasta variantele Aero 15 OLED si Aero 17. Ambele modele vin cu panouri OLED si IPS HDR cu rezolutie 4K care beneficiaza de certificari Pantone.

Panourile de pe ambele modele de Aero oferta un gamut 100% din spatiul Adobe RGB pentru cei mai prietentiosi dintre creatori.

Certificarile Pantone asigura viitorilor posesori culori fidele si o reproducere cat mai mare a spectrelor sRGB si Adobe RGB.

Cam asa arata si specificatiile cele mai importante ale panourilor.

Luminozitatea de ~440-500 niti va fi una pe placul creatorilor.

 

Pe partea de hardware modelele AERO au cateva dotari cheie care merita putina atentie. Acestea sunt disponibile cu combo hardware formate din procesoare mobile Intel din seria 11 si placi video din familia RTX 3000, iar driverele Nvidia Studio ( vezi detalii ) vor ajuta si ele. Pe partea de stocare si memorie RAM exista doua sloturi si conectivitate WiFi 6.

 

Configuratiile RAM de pana la 64 GB si 2 TB de stocare solida.

Resurse suficient pentru randari de proiecte.

Pe partea de configuratii de GPU, modelele Aero 15 si Aero 17 se pot configura cu maxim RTX 3080 cu 16 GB de memorie.

Avand o asa placa video te poti baza pe laptop ca poate face fata la randari 4K/6K fara probleme.

 

In imaginea de mai sus se poate vedea clar conectivitatea care vine fara compromis.

De remarcat ramane cititorul de carduri UHS-II pentru formatul SD. Prezenta Thunderbolt 4 este iarasi un pas inainte.

 

Pe partea de constructie ambele modele Aero sunt realizate din aluminiu si ar urma sa ofere rigiditate si rezistenta in timp. Greutatea laptopurilor Aero 15 si 17 variaza intre 2 si 2.5 kilograme. Greutatea in raport cu ce diagonale si ce configuratii ofera sunt respectabile. Ambele serii vin cu multiple configuratii si pot fi un desktop replacement fara probleme. Tot ce mai ramane este sa testez unul.

 

 

Noile Aero 15 si 17 de la Gigabyte ofera hardware puternic, conectivitate pe masura si ecrane superbe. Abia astept sa pun mana pe unul din modele pentru testare. Pana atunci va invit sa vedeti oferta de laptopuri Gigabyte si Aorus de la eMAG ( vezi gama completa ). Mai multe despre aceste laptop-uri in curand.