,

Lumix GH6 – Urmatoarea generatie este aici si vine cu racire activa

Publicat in

Share

Panasonic prezintă  noul LUMIX GH6 – cel mai recent model emblematic al seriei de camere digitale mirrorless LUMIX G, bazate pe standardul Micro Four Thirds System. În 2009, Panasonic a introdus DMC-GH1, primul model din seria LUMIX GH, cu un concept foto/video-hibrid. De atunci, seria GH a fost dezvoltată cu funcții inovatoare cerute de utilizatori, iar acum a devenit renumită pentru creatorii din întreaga lume ca prima alegere datorită performanței.

 

 

Noul LUMIX GH6 continuă cu înregistrare internă 5.7K 30p disponibilă în format ProRes 422 HQ și ProRes 422 pentru prima data în seria LUMIX, pentru a permite o editare neliniară fără transcodare.Cu modurile 5,7K 4:2:0 10 bit 60p/50p și 5,8K 30p/25p/24p (4,4K 60p) 4:2:0 10 biți și anamorfice 4:3. FHD maxim 300fps (echivalent cu 12,5x slow motion) VFR (Variable Frame Rate) permite mișcarea dinamică a unui subiect.

 

 

Supraîncălzirea este o problemă  pentru înregistrarea video continuă, mai ales atunci când rezoluția și ratele de cadre sunt crescute, dar LUMIX GH6 permite un timp nelimitat de înregistrare video prin interarea unui mecanism de răcire cu ventilator.

 

Panasonic își continuă angajamentul față de îmbunătățirea continuă a gamei LUMIX prin actualizări de firmware care îmbunătățesc performanța. În viitor, o actualizare de firmware pentru GH6 va fi lansată pentru a sprijini:

 

  • Cinema 4K ProRes 422 HQ / ProRes 422
  • FHD ProRes 422 HQ / ProRes 422
  • Înregistrare directă pe SSD conectat prin USB
  • ieșire video 4K 120p HDMI Video atunci când se folosește Live View
  • Ieșire video Cinema 4K 120p HDMI RAW pentru ATOMOS Ninja V+

 

 

LUMIX GH6 a adoptat un nou senzor giroscop cu 5 axe de foarte-înaltă precizie, cu un nou algoritm pentru a obține 7,5 stopuri utilizând Body I.S.* și Dual I.S.2*.Sistemul Dual I.S 2 pe 5 axe funcționează perfect pentru a înregistra filme video naturale, confortabile de văzut. Compensează mișcarea camerei chiar și atunci când este utilizat un obiectiv interschimbabil fără O.I.S. (de exemplu, un obiectiv cinematografic complet mecanic).

 

Datorită acestei stabilizări puternice a imaginii, chiar și imagini de înaltă rezoluție pot fi fotografiate folosind modul dedicat High Resolution fără trepied. Fotografiind și sintetizând  opt imagini consecutive în timp ce deplasează senzorul de 25 megapixeli folosind mecanismul Body I.S. (Image Stabilizer) GH6 creează o  imagine echivalentă de 100 de megapixeli (11552 x 8672 pixeli).

 

 

LUMIX GH6 oferă peste 12 stopuri de gamă dinamică pentru capacitatea de înregistrare V-Log preinstalată extinzând și la  13+ stopuri când se folosește modul Dynamic Range Boost*. Cu noul mod Dynamic Range Boost, imaginea cu prioritate la saturație – generată din circuitul cu ISO scăzut și imaginea cu zgomot redus –  generată din circuitul cu ISO ridicat sunt sintetizate la nivelul fiecărui pixel. Imaginea compozită oferă atât zgomot redus, cât și saturație ridicată, rezultând un videoclip HDR*2 clar și cursiv, cu tonuri bogate.

 

 

LUMIX GH6 oferă performanțe de înregistrare audio mult îmbunătățite, cu înregistrarea pe 4 canale 48 kHz sau 96 kHz 24 bit care este posibilă* atunci când este conectat un adaptor pentru microfon XLR. Acest lucru oferă o flexibilitate mai mare atunci când fotografiați în aer liber, de exemplu, acolo unde sunt prezente mai multe surse audio sau când înregistrați sunet de secundar. Înregistrarea pe 2 canale 48 kHz 24 bit este posibilă și cu microfonul încorporat, iar înregistrarea pe 2 canale 96 kHz -24 bit la rezoluție înaltă* se poate face cu un microfon extern.

 

 

Panasonic a dezvoltat un nou senzor Live MOS de 25,2 megapixeli fără LPF (Low-pass Filter) care are o rezoluție înaltă, viteză mare citire a semnalului și care reduce problema „rolling shutter” și obține o gamă dinamică largă.Noul procesor Venus din GH6 permite tehnologiilor avansate de procesare a imaginii să compună imagini de înaltă rezoluție cu textura naturală fără zgomotul și reproducere bogată a culorilor, care este un semn distinctiv al camerelor LUMIX.

 

 

 

LUMIX GH6 adoptă monitorul cu control tactil, pivotant, de 3,0 inci în aspect 3:2 cu rezoluție înaltă de 1.840.000 de puncte. Monitorul pivotant rabatabil permite o mai mare flexibilitate chiar și atunci când cablul HDMI și cablul USB sunt conectate la cameră. Vizorul live de 3.680.000 de puncte de 0,76x folosește un afișaj OLED foarte receptiv și ușor de vizualizat pentru a surprinde chiar și subiecții care se mișcă rapid în detalii fine. În plus, afișajul cu contrast ridicat (aproximativ 10.000:1) prezintă subiectul cu gradații fine și claritate ridicată.

 

 

GH6 este suficient de robust pentru a rezista chiar și la utilizare grea pe teren, fiind compus dintr-un cadru față / spate din aliaj de magneziu turnat sub presiune și nu este doar rezistent la stropire*1, ci și la praf și la îngheț până la – 10 grade Celsius. Obturatorul este, de asemenea, proiectat să reziste pentru cca. 200.000 de cicluri. Butonul Rec este situat atât în partea superioară, cât și în partea din față a camerei, ceea ce facilitează pornirea și oprirea înregistrării chiar și atunci când fotografiați la un unghi mic sau cu un suport de umăr.

 

 

LUMIX GH6 este echipat cu slot dublu pentru carduri. Cardul CFexpress (de tip B) permite înregistrarea internă a videoclipurilor cu rate de biți ridicate la 800 Mbps sau mai mult, inclusiv 5.7K 30p ProRes 422 HQ și C4K 60p ALL-I. Cardul de memorie SD UHS II V90 permite înregistrarea internă a videoclipurilor la 600Mbps sau mai puțin și este, de asemenea, posibilă alegerea metodei de stocare dintre Relay Recording, Backup Recording, Allocation Recording, folosind atât cardul de memorie SD, cât și cardul CFexpress.

 

 

Promoție Early Bird LUMIX GH6 cu un card gratuit Lexar Professional CFexpress Tip B GOLD Series de 128 GB și + 1 an de extindere a garanției. Mai multe informatii gasiti la magazinele partenereilor. GH6 va fi disponibil din martie 2022 la un preț recomandat de 10.899 lei numai pentru body sau de la 13.899 lei pentru un kit care include un obiectiv de 12-60 mm F2.8-4. Camerele Panasonic GH sunt disponibile in Romania la F64 ( vezi oferta )WestBuy ( vezi oferta )Photosetup ( vezi oferta ) si FotoHobby ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).

 

 

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut