LUMIX S1R și S1 – Primele mirrorless-uri Full-Frame de la Panasonic dezvoltate prin alianta cu Sigma si Leica

Panasonic Corporation a dezvoltat două modele ale sale din noua gamă mirrorless full-frame: LUMIX S1R și S1. Aceste modele sunt primele din lume care beneficiază de sistemul dual de stabilizare a imaginii (Dual I.S.) și care pot înregistra video 4K 60p/50p. Ca parte a seriei LUMIX S, Panasonic intenționează să le lanseze în piață la nivel mondial la începutul anului 2019. Aceste aparate sunt realizate prin alianta Panasonic cu Leica si Sigma. aceste trei branduri intentioneaza sa intre in competitia mirrorless-urilor full-frame.

 

Lumix S1R (2)
Aceste camere pot  înregistra secvente video 4K 60p/50p și sunt dotate cu montura L de la Leica Camera. Sistemul de stabilizare a imaginii Dual I.S., ce combină stabilizarea din interiorul corpului camerei cu cea din obiectiv.Compania va introduce aceste camere pe piață ca parte a seriei LUMIX S, urmărind să ofere instrumente ideale fotografiilor care doresc să se exprime.

Lumix S1R (3)
Camerele sunt ușor de utilizat și sunt extrem de robuste, acestea fiind elemente esențiale pentru profesioniștii domeniului foto/video, încorporând totodată o gamă completă de tehnologii Panasonic bazate pe experiența de peste un secol în industria de electronice de consum și de zece ani în dezvoltarea camerelor mirrorless.

 

Lumix S1R (4)

Caracteristicile cheie ale camerelor nou dezvoltate, LUMIX S1R și S1, sunt următoarele:

1.    Oferă capabilități expresive de înaltă clasă, datorită noului senzor de imagine full-frame de 35 mm și a procesorului de imagine.
(Pixeli efectivi: aproximativ 47M pentru S1R și 24M pentru S1)

2. Prima cameră mirrorless full-frame din lume care permite înregistrarea video 4K 60p/50p.

3.    Prima cameră full-frame din lume dotată cu Dual I.S., ce asigură realizarea de fotografii clare ale unor scene întunecate sau îndepărtate care anterior necesitau utilizarea unui trepied sau a unui alt echipament.

4. Un locaș dublu pentru carduri de memorie XQD și carduri de memorie SD, o premieră pentru Panasonic; și un ecran LCD pivotant, ambele contribuind la ușurința în utilizare și susținând realizarea unor fotografii și videoclipuri profesionale.

5.    Montura tip L de la Leica Camera, fiind posibilă utilizarea obiectivelor interschimbabile care îndeplinesc specificațiile L-Mount ale partenerilor Leica Camera și Sigma. Expresivitatea este în continuare îmbunătățită prin creșterea opțiunilor pentru obiectivele interschimbabile.

 

De asemenea, Panasonic își va extinde gama de obiective compatibile din seria LUMIX S, dezvoltând peste zece modele până în 2020, inclusiv un obiectiv cu focala fixă de 50 mm/F1.4, un obiectiv cu zoom standard de 24-105 mm și un teleobiectiv de 70-200 mm.
Pentru seria LUMIX G de camere mirrorless Micro Four Thirds, Panasonic a început dezvoltarea unui obiectiv LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25 mm F1.7, primul obiectiv din lume cu o diafragmă maximă de F1.7 pe întreaga distanță focală. În plus, serviciile de asistență pentru fotografii profesioniști, care au început în Japonia în aprilie anul trecut, vor fi disponibile în acest an și în Europa și Statele Unite.

 

 

Prototipurile noilor LUMIX S1R si Lumix S1 și al obiectivelor prezentate sunt expuse la Photokina 2018. Revin cu fotografii cu machetele.