,

Dronele Mavic 3 si Mavic 3 Cine sunt aici – Senzor MFT si 1 TB de memorie integrata

Publicat in

Share

Dupa lungi asteptari, cei de la DJI au lansat intr-un final dronele Mavic 3 si Mavic 3 Cine. Cele doua modele de drone au un avantaj mare, acestea vin cu senzorii MFT integrati in gimbal-uri. Se pare ca senzorii cu diagonala similara cu cele din  Olympus/Panasonic ajung acum si pe drone. O evolutie interesanta si total neasteptata, saltul de la senzorul de 1 inch fiind unul notabil. Rezolutia senzorului prezent in ambele modele este de 20 megapixeli, focala camerei este de 24 mm, iar diafragma este variabila intre F2.8 si F11. Camerele atasate pe gimbal-ul cu 3 axe are branding Hasselblad, zic camere pentru ca exista si o camera secundara de 12 megapixeli  cu senzor 1/2″ si focala de 162 mm.

Principalele diferente intre Mavic 3 si Mavic 3 Cine sunt memoria interna ( 8 GB vs 1 TB ) si inregistrarea ProRes 422 HQ ( Mavic 3 Cine – 3,772 Mbps ). Pe partea de video ambele drone inregistreaza secvente video 4K la 120 fps sau 5K 50 fps. Frame rate-urile sunt impresionante si dupa diagonala de senzorului ar trebui sa livreze o calitate a imaginii pe video si foto promitatoare. Pe partea de autonomie noile drone vin cu o autonomie de 46 de minute ( 5000 mAh ) si aerodinamic aimbunatatita datorita unui design mai alungit.

Telecomanda folosita de aceste noi drone este modelul RC-N1 ( de la Mavic Air 2S ), iar modelul Cine vine cu un model imbunatatit cu un ecran de 1000 niti. Sistemele de pe Mavic prind semnal GPS, GLONASS si  BeiDou. Partea de transmisie intre drona si telecomanda se numeste acum O3+ si ar oferi o raza maxima de 15 kilometri. Transmisia video se face acum la rezolutie 1080P la 60 fps.  Sistemul APAS ( Advanced Pilot Assistance Program ) a ajuns la versiunea 5.0 si ofera senzori pentru obstacole cu unghi de cuprindere wide si ultra-wide. Sistemele de ghidaj pot planifica rude in care sa ia in calcul datele de la acesti senzori.

Mavic 3 are o greutate de 895 grame si varianta Cine este cu 4 grame mai grea. Odata cu aceste imbunatatiri si costurile de achizitie cresc, varianta Mavic 3 stock costa 2300 Euro in timp ce varianta FlyMore ajunge la 3000 Euro. Seria Cine are un pret de 5000 Euro pentru varianta Premium Combo ( singura existenta ). Preturile in Romania vor fi destul de mari, dar aceste drone nu mai sunt pentru toata lumea.

Echipamentele DJI pot fi achizitionate in Romania de la F64  – eMAG ( vezi oferta ) si  DronShop ( vezi oferta DJI ). Pana acum am facut review la urmatoarele drone: DJI Spark ( vezi articol )DJI Mavic Air ( vezi articol )DJI Tello ( vezi articol ) si DJI Phantom Pro V2.0 ( vezi articol ). Ma gasiti si pe Youtube ( Aboneaza-te AICI ).

 

 

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut