Powerex MH-C801D – incarcator profesional pentru strobisti

Maha MH-C801D este un incarcator profesional pentru 8 acumulatori, ideal pentru fotografii strobisti si cei care au in trusa foto multe seturi de acumulatori AA si au nevoie sa incarce 8 acumulatori simultan in maxim o ora. Aceasta procedura nu este o tocmai indicata, dar pentru persoanele foarte ocupate si mereu pe drum este incarcatorul perfect. Fiecare acumulator beneficiaza de un circuit independent de incarcare, alaturi de un sistem de reconditionare a acumulatorilor. In randurile urmatoare vom afla de ce este capabil acest incarcator, alaturi de noua serie de acumulatori Maha Precharged ( articol ).

Specificati cheie:

 

 • Incarca 8 acumulatori tip AA sau AAA NiMh/NiCD
 • 8 circuite de incarcare independente
 • Microprocesor cu o precizie de 0,001V
 • Sistem de reconditionare in trei etape –  incarcare, descarcare completa si reincarcare
 • Posibilitatea revigorarii acumulatorilor foarte uzati si vechi
 • Curent incarcare rapida: 2.0A (R6/AA), 0.7A( R3/AAA)
 • Timp incarcare: 1 ora (FAST), 2 ore (tip incarcare SOFT)
 • Adaptor AC 100-240V 50/60Hz.

 

 

 

Inspectie Vizuala

 

Powerex MH-C801D (4) Powerex MH-C801D (6) Powerex MH-C801D (5)

Ambalajul incarcatorului este unul generos, pe el gasim toate informatiile si specificatiile necesare fara a desface cutia.

Powerex MH-C801D (7)

In cutie regasim: alimentatorul de retea, cutie 8 acumulatori, manuale si brosuri alaturi de incarcatorul MH-C801D;

   Powerex MH-C801D (9)

Incarcatorul beneficiaza de o constructie de calitate dintr-un plastic dur cu finisaj mat.

Imbinarile carcasei sunt fara cusur, iar butoanele ofera si ele o experienta tactila de calitate.

Powerex MH-C801D (8)

Cele patru picioare cauciucate de pe partea inferioara, previn alunecarea incarcatorului de pe orice suprafata.

Design-ul curbat din partea de jos ofera loc de ventilatie pentru aerul cald, degajat in timpul incarcarii.

Powerex MH-C801D (11)

Iata si portul de alimentare la retea.

Powerex MH-C801D (1)

Incarcatorul MH-C801D a venit la pachet cu noua serie de acumulatori Powerex Precharged AA, cu o capacitate de 2600mAh.

Butonul din partea stanga activeaza functia de reconditionare a acumulatorilor, iar cel din dreapta porneste modul de incarcare Soft. Incarcatorul fiind preconfigurat pentru cea mai rapida incarcare.

Testele se vor face exclusiv pe acest model de acumulatori.

Powerex MH-C801D (3)

Cu un astfel de incarcator si 6 seturi de acumulatori, un fotograf strobist va fi pregatit in orice situatie.

Utilizare

 

Incarcatorul MH-C801D a fost testat exclusiv cu noii acumulatori Maha Precharged AA de 2600 mAh. Ei au fost descarcati cu Powerex C9000 si  incarcati in aproximativ 70 de minute, cu ajutorul MH-C801D. Incarcatorul are trei moduri de functionare: Rapid Charge, Soft Charging si Reconditionare. Interfata de operare este simplificata la extrem, cu ajutorul la doua butoane putem seta modurile de incarcare. Singurul minus notabil este LCD neiluminat, nu avem o vizibilitate prea buna in conditii scazute de lumina.

 

Modul Rapid Charge

 

In acest mod incarcatorul este capabil sa incarce 8 acumulatori intr-o ora si 10 minute. Nu este recomandat sa folosim acest mod pentru acumulatorii AA sub 2000mAh si a celor AAA sub 700mAh. Acest mod este ideal pentru cei care au nevoie de un timp scurt de incarcare, in timp daca abuzam de acest mod de incarcare rapida, acumulatorii se vor uza mult mai rapid. Se recomanda o sesiune de reconditionare la fiecare 10 cicluri incarcare-descarcare.

 

 

Modul Soft Charge

 

Modul soft incarca acumulatorii de doua ori mai greu in comparatie cu modul rapid. Asta se traduce pe termen lung in performanta mai buna a acumulatorilor si durabilitate sporita. In majoritatea timpului este modul recomandat de incarcare al acumulatorilor. In modul Soft Charge 8 acumulatori AA Powerex Precharged de 2600 mAh se incarca in doua ore si 20 de minute.

 

 

Modul de Reconditionare

 

Functia de reconditionare este imprumutata de la analizatorul Powerex C9000 si presupune o incarcare initiala, urmata de o descarcare si inca o incarcare, pentru a revigora acumulatorii. Acest proces poate dura pana la 14 ore, in functie de capacitatea acumulatorilor atasati. Acest mod se recomanda a fi folosit o data la 10 cicluri complete de incarcare-descarcare ale unui set de acumulatori. Functia de reconditionare poate salva acumulatorii cu probleme de descarcare rapida.

 

 

 

Concluzie

 

Powerex MH-C801D se prezinta ca o solutie excelenta pentru fotografii strobisti, ce au nevoie de incarcarea simultana a 8 acumulatori in timp scurt. Modul de incarcare SOFT si cel de reconditionare fac din acest incarcator un produs ideal. Incarcatorul in sine este foarte bine construit si modul de folosire este simplificat drastic pentru a oferi o experienta placuta. Singurul neajuns al incarcatorului este lipsa iluminarii din spate a ecranului, alaturi de alimentatorul de priza voluminos. Recomand acest produs fotografilor cu mult echipament, ce este alimentat de acumulatori AA si AAA. El ofera un raport calitate/pret imbatabil. Incarcatorul este disponibil pentru achizitie la un pret de 378 lei la F64 si poate fi achizitionat de AICI.

Noua serie de acumulatori Powerex Precharged a sosit in Romania, avem disponibile formatele AA, AAA, C, D si 9V dotate cu tehnologie low self discharge. Intreaga gama poate fi achizitionata de AICI.

 

 

PRO

 

 • Constructie;
 • Timp rapid de incarcare;
 • Usor de folosit;
 • Performante bune;
 • Raport calitate/pret.

 

Contra

 

 • LCD nu are iluminare din spate.