Nikon lanseaza Nikkor Z 600mm F6.3 VR S – Teleobiectivul de ”doar” 1390 grame

Nikkor Z 600mm F6.3 VR S este cel mai nou teleobiectiv anuntat de Nikon pentru montura Z. Are o greutate de ”doar” 1390 grame, lucru care permite fotografilor sa traga cat se poate de mult din mana la nevoie ( monopiedul ramane baza totusi ). Este un obiectiv ”singur”, fara rivali in acest moment, dar ramane unul usor si cu mult potential pentru fotografii de pasari / sport si wildlife in general.

 

 

Test de Autofocus alaturi de Nikon Z9.

 

Va fi usor de transportat pe teren atasat pe un Nikon Z8 sau Z9. Lungimea obiectivului este de ~278 mm si vine cu o constructie optica formata din 21 de elemente aranjate in 14 grupuri. Distanta minima de focus fiind de 4 metri. Stabilizarea de imagine este si ea capabila sa compenseze pana la 6 stopuri. De ajutor atunci cand se trage foarte mult din mana.

 

 

 

Nikkor Z 600mm F6.3 VR S si fratele sau Nikkor Z 800mm F6.3 VR S sunt printre singurele obiective native disponibile pentru montura Z. Acestea sunt usoare si au potential sa fie excelente alaturi de Nikon Z8 si Nikon Z9. Noul 600 mm are un pret de ~4800 Dolari in SUA si ajunge pe stoc pe finalul lunii Octombrie.

 

 

In Romania probabil va ajunge prin Noiembrie si va costa undeva la ~5500 Euro. Ramane de vazut, cert este ca mi-ar placea sa il testez si sa il vad la treaba. Pana atunci, camerele mirrorless Nikon sunt disponibile in Romania la F64 ( vezi oferta ) – FotoHobby ( vezi oferta ) si Photosetup ( vezi oferta )Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

VA ASTEPT SA VA ALATURATI SI COMUNITATII DE PE YOUTUBE ( VEZI DESPRE CE ESTE VORBA SI ABONEAZA-TE AICI ).