Nikon D6 a sosit – Principalul “rival” pentru Sony A9II si Canon 1Dx Mark III

Dupa cum sigur stiti, anul 2020 este marcat de jocurile olimpice de la Tokyo. Odata cu acest eveniment producatorii japonezi de camere se pregatesc cu ce au mai bun. Nikon a aratat lumii in urma cu cateva momente noul Nikon D6. Acest nou varf de gama vine sa inlocuiasca actualul D5 si este rivalul principal pentru Sony A9II ( vezi clip pe Youtube ) si Canon 1Dx Mark III ( vezi articol ).

 

Nikon D6 - Prezentare Oficiala (4)

Design-ul si nu difera prea tare fata de Nikon D5.

 

Nikon D6 este un aparat dedicat fotografilor de actiune, este dotat cy un senzor  CMOS de 20 megapixeli similar cu cel din Nikon D5.  Procesorul de imagine Expeed 6, fotografierea in rafala se poate face la 14 fps cu obiectivele Nikon E, iar 10.5 fps in modul live-view. Interesant este ca se poate fotografia la 30 fps la 8 megapixeli sau 60 fps la 2 megapixeli ( la nevoie ).

 

Nikon D6 - Prezentare Oficiala (2)

Constructia insa este fara cusur si Nikon D6 este chiar mai greu cu 35 de grame fata de Nikon D5.

 

Noul D6 vine cu un sistem nou de autofocus, acesta nu mai are 153 de puncte de focus ci 105 puncte. Insa toate aceste puncte selectabile sunt de tip cruce. Nikon nu a dat detalii despre acoperire, dar se stie ca 15 puncte functioneaza la F8 si sunt sensibile pana la -4.5EV ( ideal pentru low-light si subiecte cu contrast scazut ). Inregistrarea video este 4K la 30 fps si are focus peaking. Pe partea de video, Nikon D6 ofera prea putin in comparatie cu filmarea 5.5K in format RAW de pe 1Dx Mark III.  Noul D6 are GPS, Bluetooth integrat alaturi de un nou modul de Wi-Fi Gigabit cu 15% mai rapid ca pe Nikon D5, pentru cei care folosesc.

 

Nikon D6 - Prezentare Oficiala (3)

Pe spate se gasesc butoanele iluminate, 2 joystick-uri si sloturl combo CFexpress + XQD.

 

Nikon D6 va fi disponibil incepand cu luna Aprilie la nivel global, pentru pretul de ~6500$. Pretul este similar cu 1Dx Mark III, dar in termeni de specificatii noul D6 nu este prea grozav in comparatie cu ce poate Canon 1DX si Sony A9II. Pretul este cam sus pentru ce ofera, mai ales ca cei de la Canon au ridicat stacheta destul de mult inaintea jocurilor olimpice.

 

Nikon D6 - Prezentare Oficiala (1)

 

In Romania noul D6 va fi cel mai probabil 32000 lei si va aparea undeva tot prin aprilie. Produsele Nikon sunt disponibile la vanzare la F64 ( vezi oferta ) Photosetup ( vezi oferta )FotoHobby ( vezi oferta ) si eMAG ( vezi oferta ).Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).