Noile Drivere Nvidia Studio aduc performanta AI in Photoshop – Premiere Pro si Resolve

Noi funcționalități AI în aplicații creative au sosit cu ajutorul plăcilor video NVIDIA RTX. Aceste noi funcționalități îmbunătățesc calitatea imaginilor, înlocuiesc timpii lungi de randare și elimină sarcini lungi, dar necesare. Super Resolution de la Adobe – acum disponibil în Adobe Camera Raw și ureamză să vină în Lightroom și  Lightroom Classic în această vară – este unul dintre modurile prin care putem vedea imagini mai clar. Îmbunătățiri aduse pentru DaVinci Neural Engine, în DaVinci Resolve 17 împreună cu noi unelte precum Magic Mask care selectează și elimină oamenii din fundal.

 

Să începem cu una dintre cele mai mari priorități pentru fiecare fotograf și designer grafic, calitatea imaginii. Enhance Images, o funcționalitate în Adobe Lightroom folosește machine learning pentru a face imaginile mai sharp și pentru a îmbunătăți calitatea imaginii de 5 ori mai rapid pe plăcile grafice NVIDIA.

 

 

 

 

Super Resolution este acum disponibil în Adobe Camera Raw și vine în Lightroom și Lightroom Clasic în această vară. Această funcționalitate îmbunătățește rezolutia imaginii prin mărirea acesteia în mod inteligent, în același timp păstrând margini clare și păstrând detaliile. Super Resolution mărește și îmbunătățește o imagine de 10 megapixeli într-o imagine de 40 de megapixeli care este gata de printat pentru display-uri mari. Mai mult, testele arată că Super Resolution procesează imagini de 27 de ori mai repede prin intermediul unei plăci video NVIDIA GeForce RTX 3070 de laptop.

 

 

Utilizatorii de Photoshop beneficiază acum de funcționalități AI în timp real. Filtrele neurale sunt un set de funcționalități AI care permit artiștilor să exploreze idei creative și să facă ajustări complexe asupra imaginilor în doar câteva secunde. Cu Smart Portrait în Photoshop, artiștii pot experimenta cu ușurință și pot face editări asupra caracteristicilor faciale, precum direcția în care subiectul se uită și unghiurile de lumină doar prin mișcarea unui slider.

 

 

 

Făcute manual, aceste ajustări pot dura și câteva ore, iar inteligența artificială permite artiștilor să facă aceste schimbări aproape imediat. Acest lucru le oferă o flexibilitate asupra imaginilor la mult timp după ce ședința foto s-a terminat și pot păstra control total asupra muncii lor în timp ce efectele se îmbină natural în imaginea originală.

 

DaVinci Resolve 17 al celor de la Blackmagic Design este o lansare masivă, cu o serie de noi funcționalități palpitante, printre care unelte AI care ajută utilizatorii să câștige timp. Magic Mask, bazat pe AI se folosește de motorul neural DaVinci pentru a crea automat măști pentru o persoană sau pentru anumite trăsături, precum fața sau mâinile. Creatorii pot beneficia de unelte de finisaje mate, posibilitatea de a adăuga și de a scoate strokes și urmărire automată. Smart Reframe editează rapid înregistrări 16:9 HD sau Ultra HD în versiuni pătrate sau verticale prin detectarea și urmărirea automată a obiectelor, păstrându-le în cadru.

 

 

 

 

Să spunem că Adobe Premiere Pro este aplicația pe care o folosești cel mai des. Scene Edit Detection, introdus recent în Premiere Pro public beta este optimizat de plăcile video NVIDIA pentru a detecta și a aplica tăieri rapid în varianta finală de video; eliminând sesiuile de editare manuală. Auto Reframe ține în mod automat cel mai important element din cadru centrat atunci când se reformatează raportul de aspect pentru diferite dimensiuni de social media.

 

 

 

 

Când vine momentul de export, NVIDIA hardware encoder aflat pe plăcile video NVIDIA GeForce exportă fișiere video de până la 5 ori mai rapid decât folosind doar procesorul. Toate aceste lucruri ajută în ceea ce privește timpul petrecut pentru editare. Driverele NVIDIA Studio sunt construite diferit pentru creatori și testate extensiv în aplicații creative de top și fluxuri de lucru. Driverul Studio din martie (varianta 461.92) este disponibil astăzi și  poate fi descărcat prin GeForce Experience sau de pe pagina de descărcări.