Noile drivere NVIDIA Studio sunt aici – Suport extins pentru DaVinci Resolve 17

Noiembrie aduce update-uri pentru o serie de aplicații creative printre care DaVinci Resolve 17 Beta de la Blackmagic Design, Keyshot 10, Notch, Topaz Video Enhance AI, BorisFX Continuum 2021, Red Giant Trapcode Suite 16 și Magic Bullet Suite 14. Cel mai recent NVIDIA Studio driver asigură cea mai bună performanță în aplicațiile menționate pentru creatorii de conținut.

 

 

DaVinci Resolve 17, cea mai nouă variantă a soluției de editare, corecție a culorilor, efecte vizuale, grafică în mișcare și editareaudio este disponibil în variantă beta, gratuit pentru descărcare.Incluse în peste 300 de noi funcționalități se află capabilitățile DaVinci Neural Engine AI, precum:

 

  • Magic Mask – permite folosirea rapidă a unui brush pentru a crea automat o mască mată ce permite izolarea și urmărirea obiectelor și personajelor.
  • Smart Reframe – detectează ți urmărește automat obiecte de interes cu transformări automate pentru a le menține în cadru
  • Scene Cut Detection – analizează conținutul din timeline și aplică un blade edit pentru a izola ficare scenă

 

Combinat cu noile unelte de colorizare HDR, instrumente reconcepute pentru ajustarea culorilor primare, îmbunătățiri la modulul de editare audio fairlight, bin sorting și preview pentru metricele de tip metadata, Resolve 17 este un update major. Aceste unelte de editare puternice, bazate pe RTX Tensor Cores salvează editorilor timp prețios eliminând munca repetitivă.

Upscaling video de la Topaz Video Enhance AI

 

Topaz Video Enhance AI aduce noi funcționalități și îmbunătățiri, începând cu accelerarea și randarea secvențelor video cu ajutorul nucleelor Tensor. Antrenat pe mii de video-uri și multiple cadre video, Topaz Video Enhance AI lărgește și îmbunătățește înregistrearea până la rezoluție 8K oferind detalii cât mai reale și consistență în mișcare. Acesta este cel mai puternic software pentru video upscaling pe care Topaz l-a lansat vreodată. Cel mai recent software include optimizări de performanță care reduc timpul de încărcare și utilizarea de resurse.

 

 

Seria de plăci video GeFoce 30 este acum disponibilă în sisteme Studio de la producători cunoscuți de sisteme precum seria Creator Studio de la CyberPowerPC, L-CLass de la Origin PC, edițiile VYBE & TURBO Studio de la Maingear, Genesis Studio Edition de la Puget Systems și stații de lucru de la Digital Storm. Sistemele NVIDIA Studio vin la pachet cu o subscripție de 3 luni pentru Adobe Creative Cloud. Descarcă driverul Studio din noiembrie (lansarea 457.30) astăzi prin GeForce Experience sau din pagina de download a driver-ului. Driverele Studio sunt concepute special pentru creatori și testate îndelung prin utilizarea în cele mai folosite aplicații creative și în fluxuri de lucru solicitante.

 

 

Aceste drivere se potrivesc cu placile Nvidia din laptopuri si desktop-urile deja existente pe piata. Daca sunteti curiosi de o placa grafica dedicata lucrului cu aceste drivere, va invit sa cititi review-ul lui RTX 3090 ( vezi articol ).