Noua Camera Leica SL2 – Senzor de 47 megapixeli si inregistrare video 4K la 60 fps

Noua Camera Leica SL2 a fost anuntata astazi, aceasta are la interior un senzor CMOS de 47 megapixeli. Senzorul este cel mai probabil o varianta similara cu cel regasit in Panasonic S1H si Leica Q2. Stabilizarea pe senzor poate compensa miscarile pe 5 axe, iar tot acelasi sistem poate realiza prin pixel shifting imagini RAW de 187 megapixeli. Sistemul de autofocus pe baza detectiei de contrast a fost imbunatatit fata de SL1 lansat in urma cu 4 ani. Ecranul tactil are o diagonala de 3.2 inch si 2.1 milioane de pixeli. Ecranul EFV are 5.76 milioane de pixeli, iar pe langa aceste doua ecrane se mai gaseste si un ecran monochrom OLED, pentru afisarea parametriilor.

 

Leica SL2 - 01 (3) Leica SL2 - 01 (4)Leica SL2 - 01 (1)

 

Leica SL2 poate face rafale la 20 fps pe shutterul electronic si 10 fps cu cel mecanic. Daca vrei sa ai parte de focus continuu rafala scade pana la 6 fps. Imaginile capturate din rafale sau fotografierea single-shot sunt stocare pe carduri SDHC/SDXC UHS-II, camera avand doua astfel de sloturi. O dotare interesanta care se regaseste pe Leica SL2 este capacitatea de inregistrare video 4K/DCI la 50 si 60 fps. Camera stie sa filmeze L-Log pe 10 biti 4:2:2, pentru cine ia filmarea in serios si face color-grading. Este interesant ca pana si Leica a ajuns sa ofere o camera mirrorless capabila de 4K la 60 fps, presiunea pe Sony este acum si mai mare. Autonomia acumulatorului de pe SL2 este de 370 de cadre, iar video 4K poate inregistra maxim 30 minute per incarcare.

 

Leica SL2 - 01 (5) Leica SL2 - 01 (2)

 

Noua Leica SL2 este disponibila incepand cu 21 noiembrie la un pret de 6000 Euro in Europa. Noua camera este o unealta potrivita  fotografilor de peisaj, produs si celor care activeaza in sfera fotografiei comerciale. Asta datorita senzorului de mare rezolutie cu posibilitatea de pixel shift. Capabilitatile de inregistrare video pot face din SL2 o camera video ocazionala foarte buna. In Romania produsele Leica sunt disponibile doar prin precomanda de la F64 ( vezi oferta ).